Nieuw event: Ongekend Goed Festival

EIBERGEN – Het theater in Eibergen verzorgt aanstaande zaterdag samen met the Home-Made Bandstand het Ongekend Goed Festival.  Een showcase waarin dertien bands zich presenteren aan het publiek. Home-Made Bandstand is een stichting ter promotie van singer-songwriters en componisten en is ontstaan uit de markt zelf: jonge gedreven musici gaan in tijden van recessie het heft in eigen handen nemen door zelf boekingen en optredens te verzorgen.

Het nieuwe, jaarlijks terugkerende festival biedt talentvolle bands en musici een podium om zich te presenteren aan een breed publiek ‘De meeste musici volgen een opleiding tot professioneel muzikant’, aldus de Home-Made Bandstand. Op het festival kan het publiek kennismaken met artiesten die kort daarna wellicht doorbreken bij het grote publiek. Hoe snel het kan gaan illustreert Sofia Dragt. Zij is momenteel één van de deelnemers van het populaire tv-programma ‘De beste Singersong writer van Nederland’.

De dertien artiesten en bands laten in een showcase van 30 minuten horen en zien wat ze kunnen. Er wordt uitsluitend eigen werk gespeeld. ‘En het gaat echt alle kanten op, van gevoelige singersong en dansbare muziek tot rap en stevige rock’ vertellen de vertegenwoordigers van de Home-Made Bandstand. Het festival richt zich ook nadrukkelijk op iedereen die zèlf muziek maakt. Het is een uitgelezen kans om contact te maken met muzikanten en anderen die iets in de muziek doen. Er zijn workshops en er is een musicmarket.

Het volledige programma staat vermeld op Openluchttheatereibergen.nl  en Homemadebandstand.com. Op de laatstgenoemde zijn ook alle bands te boeken via een divers  muzikaal menu. Het festival duurt van 15.00 tot 0.30 uur en de entree is 5 euro.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven