Record aantal inschrijvingen 15e Eiberrun

EIBERGEN – In aanloop naar zondag 26 mei heeft ASV Eibergen al een succes geboekt. Er zijn ruim 700 voorinschrijvingen voor de 15e Eiberrun, een nieuw record. De organisatie wijt dit eerste succes aan de grote stap die vorig jaar is gezet door terug te keren naar het centrum van Eibergen. De winkels die open zijn, het publiek dat massaal komt aanmoedigen, de mogelijkheid om een hapje en drankje te nuttigen in de feesttent, veel vermaak voor de kinderen, het zijn allemaal facetten die de wedstrijd een gezellig karakter geven.

Nick Kamers (racedirector) legt uit: ”We bewijzen al jarenlang dat we een wedstrijd van dit kaliber tot in de puntjes kunnen organiseren. Met de grote stap die vorig jaar is gezet zijn we op weg om ons doel te bereiken: een wedstrijd met 1.000 deelnemers waarbij sportiviteit en gezelligheid elkaar ontmoeten.” Of de grens van 1.000 deelnemers behaald gaat worden hangt af van de na-inschrijving. Normaal gesproken ontvangt de organisatie ongeveer 300 na-inschrijvingen op de dag zelf. Het zal er dus om gaan spannen.

Het wedstrijdprogramma van zondag 26 mei ziet er als volgt uit: • 11.30u:  10 Engelse Mijlen (2 ronden: 16,1km), Wedstrijd, Trimmers en Bedrijven • 11.30u: 5 Engelse Mijlen (1 ronde: 8,05 km),  Wedstrijd, Trimmers en Bedrijven • 13.15u:  2 Engelse Mijlen (2 ronden: 1,6 km),  Prestatieloop • 13.20u:  2 Engelse Mijlen (2 ronden: 1,6 km), Kangoo Jump Run • 13.45u:  1 Engelse Mijlen (1 ronden: 1,6km) Kidsrun 9 t/m 12 jaar • 14.00u:  0,5  Engelse Mijlen (1 ronde:  0,8 km) Kidsrun t/m 8 jaar Let op! Starttijden 0,5 t/m 2 Engelse Mijlen zijn gewijzigd.

De organisatie heeft een vruchtbare samenwerking met de Eibergse Ondernemers Vereniging, de horeca (De Klok, De Lindeboom, De Stier en Tijink) en Kindercentrum de Meiboom. Samen presenteren ze een programma dat voor ieder wat wils biedt: – Koopzondag 11.00-16.00; – Feesttent waar een hapje en drankje te halen valt 11.00-18.00; – Akoestische live band “We’re Smoking” voor aangename achtergrondmuziek in de feesttent (oude klassiekers); – Diverse podia in het centrum waar 3 acts van homemadebandstand te bewonderen zijn: vrouw en zo, Carmijn, Meryl – Programma verzorgd door Kindercentrum De Meiboom:  Springkussen (voor kids, PIM Events); Bungeerunbaan (voor jeugd, Sportwijzer); Schminken Diverse spellen – Demonstratie tafeltennis incl. robot voor speciale effecten (VIOS Beltrum); – Demonstratie tennisvereniging De Mallumse Molen.

Op een dag voor de wedstrijd, zaterdag 25 mei, is het tussen 14.30 en 16.30 mogelijk na in te schrijven en het startnummer op te halen. Locatie: café De Lindeboom. Op zondag zal het inschrijfbureau gevestigd worden in de feesttent,  vanaf 10u is het mogelijk om de tent te betreden. Er is een formulier te downloaden via de webstite, zodat de gegevens van tevoren ingevuld kunnen worden.

Meer info is terug te vinden op www.eiberrun.nl en facebook/eiberrun.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven