Schuurman BZC bereikt finale play offs

BORCULO – De heren van Schuurman BZC hebben voor het vierde achtereenvolgende jaar de finale van de play offs bereikt.  Zaterdagavond 18 mei jl. werd in een afgeladen vol zwembad De Peppel in Ede de vierde wedstrijd tegen Polar Bears gewonnen. Schuurman BZC bereikte hierdoor met een stand van 3-1 in wedstrijden de finale om het landskampioenschap. Polar Bears probeerde in deze wedstrijd weer met zwaar fysiek spel de Achterhoekers te overrompelen. Schuurman BZC kwam in de eerste periode snel op voorsprong door twee doelpunten van midvoor Matthijs Lucas. Echter, Polar Bears trok de stand al snel gelijk. Qua doelpunten verloop ging de wedstrijd daarna gelijk op. BZC-keeper Robert Beskers keepte een uitstekende wedstrijd.

Pas in de vierde periode viel de beslissing: Lars Gottemaker schoot vanuit een overtalsituatie ruim drie minuten voor het einde van de wedstrijd zijn tweede en de winnende treffer in het  Polar Bears doel. Daarna kregen de Edenaren nog een overtalsituatie maar de BZC-ers verdedigden goed. Na een time out van coach Zeno Reuten speelde Schuurman BZC de wedstrijd gecontroleerd uit.  Schuurman BZC neemt het in de finale wedstrijden op tegen UZSC uit Utrecht, dat gecoacht wordt door de kersverse heren bondscoach, Robin van Galen.

De eerste wedstrijd in deze best-of-5 serie wordt gespeeld op donderdagavond 23 mei om 20:00 uur in zwembad ’t Timpke in Borculo. Het tweede duel wordt gespeeld op zaterdag 25 mei in Utrecht, waarna de derde wedstrijd weer in Borculo wordt gespeeld op zondag 26 mei. Eventuele vierde en vijfde wedstrijden zullen vooralsnog op donderdag 30 mei en zondag 2 juni worden gespeeld.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven