Tara van Heumen plaatst zich voor NK

RUURLO – Afgelopen zaterdag 25 mei sprongen Marleen Eggink en Tara van Heumen  twee springsters van RGV de derde en tevens laatste plaatsingswedstrijd te Alkmaar. Zij komen uit in de klasse Senior Dames B. Dit is een landelijke klasse. Beide dames maakte nog kans op plaatsing voor het NK, dat gehouden wordt op zondag 16 juni in Ahoy Rotterdam. Beide dames waren er goed van bewust dat er deze wedstrijd goed gesprongen moest worden. Het gevoel van te moeten presteren was goed te zien tijdens de oefeningen van beide. Marleen die de afgelopen tijd steeds beter kan presteren op wedstrijden lukte het deze wedstrijd niet om alle drie de oefeningen tot een goed eind te brengen. Ook Tara’s ging mis met haar eerste keuze oefening, maar was gelukkig al redelijk ver in haar oefening, waardoor het haar minder punten kostte. Zij waren zeker niet de enige in deze klasse waarbij het allemaal niet even soepel verliep.

Marleen eindigde deze wedstrijd op een 7e plaats hiermee heeft zij zich niet kunnen plaatsen. Tara werd deze wedstrijd 5e goed genoeg voor plaatsing. Dit is een hele mooie afsluiting voor Tara. Zij heeft namelijk besloten dit seizoen afscheid te nemen. In de middag moest Marleen nog synchroonspringen met Laura Schippers van OmniGym. Het inspringen ging buitengewoon goed, dat beloofde nog wat. Helaas gingen de oefeningen tijdens de wedstrijd helemaal niet goed en eindigde zij op een 7e plaats. Het paar is niet door naar het NK.

Zaterdag 15 juni wordt het NK klasse C/D/E gehouden in Ahoy Rotterdam waaraan 7 individuele spring(st)ers en 6 synchroonparen van RGV deelnemen. Zondag 16 juni wordt het NK klasse A/B gehouden in Ahoy Rotterdam waaraan alleen Tara van Heumen deelneemt.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven