Verslag Tornado/Harfsen D1-Dynamo D1

NEEDE – Geschreven door Alfred Oonk: De opdracht vooraf was simpel, winnen en we blijven in de 3e divisie. Dat er achteraf een 5e set voor nodig was, maakte de overwinning alleen maar mooier. In een sfeervolle hal kregen de supporters alles te zien wat het volleybal zo mooi maakt. De dames van Elite /Dynamo hadden het moeilijk en speelden tegen zich zelf. Was de druk dan toch te hoog, passes kwamen niet aan en aanvallen werden niet gescoord. Dit was overigens ook de verdienste van het goed en fel spelende Tornado, 25-23. Ook in de 2e set startte de Dynamo motor laat, pas in de buurt van de 15 punten kwamen we langszij. Gelukkig bracht een service serie van Lienke Stel ons op een kleine voorsprong.

Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven en de dames van Dynamo gingen eindelijk volleyballen, 22-25. Toch kreeg Dynamo opnieuw weinig grip op de uitstekende buitenaanval van Tornado.

Weer was het Tornado dat het voortouw nam met slim en afwisselend volleybal. Wissels en time outs gaven niet het gewenste resultaat aan Dynamo kant. We liepen de gehele set achter de feiten aan en kregen de trein niet op de rails, 25-19. Alle zeilen moesten bijgezet worden om nog aanspraak te maken op de overwinning.

Tornado startte weer furieus maar begon ook fouten te maken, met Karleen klein Breteler op de diagonaal toch proberen meer aanvalskracht in het team te brengen hetgeen goed uitpakte. Mede door de goede aanvallen over mid van Laura Stel ging de set toch naar Dynamo, 20-25. Een alles beslissende 5e set moest gespeeld worden om te bepalen wie zich winnaar mocht noemen. Dynamo maakte nu een betere start al lieten ze Tornado keer op keer weer langszij komen. Met de veldwissel op 6-8 en zelf de service, hadden we alles in eigen hand.

Het werd knokken voor elk punt van beide kanten en een “Lucky “ bal die net uitvalt op 13-13 bracht de score 13-14 voor Dynamo. In de side out weet Tornado niet te scoren en de rally pass die nu wel perfect aankomt wordt verzilverd door Dynamo. Set en wedstrijd voor Elite/Dynamo dat zich ook volgend seizoen mag laten zien in de 3e divisie.

Publiek bedankt dat u in zo`n grote getale aanwezig was en zich goed hebt laten horen.