Wereldfestival zaterdag weer rijk gevuld

EIBERGEN – In Openluchttheater Eibergen wordt zaterdag 25 mei de tweede editie van het Wereldfestival gehouden. Swingende muziek uit alle windstreken, een bonte markt, workshops en lekkere hapjes. ”Een festival voor iedereen met een open mind”, omschrijft de organisatie het kleurrijke evenement. Kinderen tot en met 12 jaar hebben gratis toegang. De bands spelen op het hoofdpodium, op het tweede stage zijn workshops en draaien de huisdeejays Ronny Hammond & Rafadelic swingende worldgrooves. De muziek komt uit alle windstreken. De aftrap is om 16.15 uur door Eddy & The Ethiopians. Een tienkoppige band staat garant voor een melting pot van West-Afrikaanse klanken, gecombineerd met funk, hiphop en jazzy grooves. Het virtuoze gitaar duo La Manouche zijn de festival troubadours.

Zij duiken als rode draad overal op om korte optredens te geven. Daarnaast geeft het duo ook een concert op het hoofdpodium.  Gipsy swing, rumba flamenco, csardas en sinti klanken. Hartverscheurend, gepassioneerd en ontroerend; het komt allemaal voorbij. Op en rond het tweede podium valt ook van alles te beleven. Antoinette Teurlinkcx geeft een workshop Zumba en de groep Djembé Joy is een gezelschap djembé-spelers en buikdanseressen. Er is een festivalmarkt en voor de inwendige mens maakt Dapur Kita (onze keuken) heerlijke wereldhapjes klaar. Vorig jaar was de band NOblues de afsluiter Wereldfestival.

Het publiek was zo enthousiast dat de band nog één keer terug komt. Laat je niet op het verkeerde been zetten; géén bluesband, maar een groep, die een combinatie speelt van traditionele Arabische muziek en Amerikaanse folk & blues. Deze ‘Arabicana’ maakt snel naam in binnen- en buitenland. De vijf muzikanten komen uit alle windstreken. De cd ‘Hela, Hela’ kreeg een warm onthaal in De Volkskrant; ‘Devotie die je niet los laat’. De muzikanten komen uit alle windstreken. Een live optreden van NOblues staat borg voor een energieke en swingende muzikale rondreis langs verschillende continenten.

De tweede editie van het Wereldfestival wordt afgesloten door Hubble Orkestar (zie de foto bovenaan deze pagina).  Een bont muziekgezelschap waar je blij van wordt en veel energie van krijgt. Wereldmuziek die alle kanten op gaat; van Balkanbeat tot acoustic, gipsy en straatmuziek.

Het festival duurt tot 0.30 uur. Voor het volledige programma, timetable en online tickets: www.openluchttheatereibergen.nl

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven