Driesprong derde op NK schoolvolleybal

Door Redactie op 24-06-2013

RUURLO – Na het behalen van de eerste plaats op de Gelderse kampioenschappen in Apeldoorn was het afgelopen zaterdag zover: het  Nederlands Kampioenschap Schoolmoves in Houten. Met een gezonde spanning vertrokken  zaterdagmorgen Alieke, Suzan, Linet, Lynn en Betteke uit groep 8 van basisschool De Driesprong samen met hun coach Carla Rooks al vroeg richting Houten. Natuurlijk vergezeld van een flink aantal klasgenootjes, ouders en juffen  om ze daarginds naar de overwinning te roepen. Aangekomen in Houten streken de supporters neer op de tribune en werd er snel een mooi plekje gezocht voor de schoolvlag. De meiden en hun coach kregen als verrassing een nieuw t-shirt aangeboden, met daarop het schoollogo en hun naam.  Met een snelle levering en goede kwaliteit leverde Martijn Wijbergen van de firma PlusText een bijdrage aan deze verrassing. De meiden kregen hiermee een blijvende herinnering aan deze sportieve dag uitgereikt.

Na wat vertraging, doordat de eerste tegenstander van De Driesprong in de file stond,  kon rond 12.00 uur eindelijk de wedstrijd beginnen. De Driesprong kwam uit in niveau zes. Acht team waren verdeeld in twee poules. Ondanks de vertraging, gingen de meiden goed van start. Er werd overtuigend en zeer beheerst gespeeld. De eerste twee wedstrijden werden  door goeie opslagen en mooi samenspel makkelijk gewonnen. De derde en laatste poulewedstrijd  werd er één om in te lijsten. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd en er waren voortdurend spannende rally’s. De supporters  stonden met het zweet in hun handen de meiden toe te schreeuwen. De eindstand werd 1-1 in sets, maar doordat de tegenstander uit Sneek meer setpunten behaalde,  werden zij eerste en De Driesprong tweede in de poule. In de kruisfinale kwamen de meiden de Kwinkslag uit Tubbergen tegen. Vier boomlange volleybalmeiden C die allen al een jaar op hoog niveau competitie speelden.

Carla Rooks vroeg nog of deze meiden soms allemaal expres  een jaar op school waren blijven zitten, maar dit was toch echt niet het geval. Deze meiden waren duidelijk een maatje te groot voor de meiden van De Driesprong, maar desondanks hebben De Driesprong meiden hun best gedaan om de schade beperkt te houden. De dames uit Tubbergen  zijn uiteindelijk  ook kampioen geworden. Er moest dus geknokt worden voor de derde en vierde plek.  De tegenstander was een school uit Leek  uit de provincie Groningen. Nadat de eerste set glansrijk werd gewonnen, begon de vermoeidheid toe te slaan en verslapte de aandacht van de meiden. In de tweede set kwamen ze hierdoor niet goed meer in hun spel en werd deze set  verloren.

Na het fluitsignaal was het even heel spannend, maar met  uiteindelijk één setpunt verschil was de derde plek toch echt een feit en kon er een feestje gevierd worden. Voorafgaand aan het kampioenschap gaf de coach aan tevreden te zijn met een plek bij de eerste drie. Dat hebben de meiden van De Driesprong  waargemaakt!  Klasgenootjes, ouders en juffen zijn super trots op de meiden. Het kleine schooltje uit het buurtschap de Bruil zal nog lang nagenieten van deze grootse prestatie.

 

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->