Driesprong derde op NK schoolvolleybal

RUURLO – Na het behalen van de eerste plaats op de Gelderse kampioenschappen in Apeldoorn was het afgelopen zaterdag zover: het  Nederlands Kampioenschap Schoolmoves in Houten. Met een gezonde spanning vertrokken  zaterdagmorgen Alieke, Suzan, Linet, Lynn en Betteke uit groep 8 van basisschool De Driesprong samen met hun coach Carla Rooks al vroeg richting Houten. Natuurlijk vergezeld van een flink aantal klasgenootjes, ouders en juffen  om ze daarginds naar de overwinning te roepen. Aangekomen in Houten streken de supporters neer op de tribune en werd er snel een mooi plekje gezocht voor de schoolvlag. De meiden en hun coach kregen als verrassing een nieuw t-shirt aangeboden, met daarop het schoollogo en hun naam.  Met een snelle levering en goede kwaliteit leverde Martijn Wijbergen van de firma PlusText een bijdrage aan deze verrassing. De meiden kregen hiermee een blijvende herinnering aan deze sportieve dag uitgereikt.

Na wat vertraging, doordat de eerste tegenstander van De Driesprong in de file stond,  kon rond 12.00 uur eindelijk de wedstrijd beginnen. De Driesprong kwam uit in niveau zes. Acht team waren verdeeld in twee poules. Ondanks de vertraging, gingen de meiden goed van start. Er werd overtuigend en zeer beheerst gespeeld. De eerste twee wedstrijden werden  door goeie opslagen en mooi samenspel makkelijk gewonnen. De derde en laatste poulewedstrijd  werd er één om in te lijsten. Beide teams waren goed aan elkaar gewaagd en er waren voortdurend spannende rally’s. De supporters  stonden met het zweet in hun handen de meiden toe te schreeuwen. De eindstand werd 1-1 in sets, maar doordat de tegenstander uit Sneek meer setpunten behaalde,  werden zij eerste en De Driesprong tweede in de poule. In de kruisfinale kwamen de meiden de Kwinkslag uit Tubbergen tegen. Vier boomlange volleybalmeiden C die allen al een jaar op hoog niveau competitie speelden.

Carla Rooks vroeg nog of deze meiden soms allemaal expres  een jaar op school waren blijven zitten, maar dit was toch echt niet het geval. Deze meiden waren duidelijk een maatje te groot voor de meiden van De Driesprong, maar desondanks hebben De Driesprong meiden hun best gedaan om de schade beperkt te houden. De dames uit Tubbergen  zijn uiteindelijk  ook kampioen geworden. Er moest dus geknokt worden voor de derde en vierde plek.  De tegenstander was een school uit Leek  uit de provincie Groningen. Nadat de eerste set glansrijk werd gewonnen, begon de vermoeidheid toe te slaan en verslapte de aandacht van de meiden. In de tweede set kwamen ze hierdoor niet goed meer in hun spel en werd deze set  verloren.

Na het fluitsignaal was het even heel spannend, maar met  uiteindelijk één setpunt verschil was de derde plek toch echt een feit en kon er een feestje gevierd worden. Voorafgaand aan het kampioenschap gaf de coach aan tevreden te zijn met een plek bij de eerste drie. Dat hebben de meiden van De Driesprong  waargemaakt!  Klasgenootjes, ouders en juffen zijn super trots op de meiden. Het kleine schooltje uit het buurtschap de Bruil zal nog lang nagenieten van deze grootse prestatie.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven