Heure wint Nederlandse titel voor 5e keer

BORCULO – De touwtrekkers van TTV Heure uit Borculo hebben zaterdag op het Nederlands Kampioenschap, dat in Bentelo werd gehouden, voor de vijfde achtereenvolgende keer de titel in de Heren 720 kg.klasse gewonnen. ’s Morgens werd er gestart met de Dames klasse en de Heren 640 kg. Hier kwamen teams van TTV Eibergen en Vios Bisons uit Beltrum in actie. In de Damesklasse wist TTV Eibergen beslag te leggen op de derde plaats.. De Heren 640 kg. klasse was, wegens de grote deelname, verdeeld in twee poules. Nadat deze waren afgelopen bleek dat zowel TTV Eibergen als Vios Bisons zich hadden geplaatst voor de halve finales. Uiteindelijk mocht TTV Eibergen zich kronen tot Nederlands Kampioen in deze klasse, Vios Bisons haalde brons.

Doordat de wedstrijden in het ochtendprogramma nogal uitliepen werd er pas om half drie gestart met de Jeugd klasse en de Heren 720 kg. Alleen het combinatie team van Oele en TTV Eibergen ging door naar de halve finales. Vios Bisons werd namelijk vijfde, terwijl de jeugd van TTV Heure genoegen moest nemen met een laatste plaats. Oele/Eibergen mocht op het podium de bronzen medaille in ontvangst nemen.

Bij de Heren 720 kg. verschenen maar liefst tien teams aan het touw die allen in 1 poule trokken. Regerend Nederlands (en Europees ) Kampioen moest behoorlijk aan de bak om door de voorronde te komen. De regels zijn namelijk zo dat de eerste vier teams nogmaals in actie komen, de nummer één komt in de halve finale uit tegen de nummer vier terwijl de nummers twee en drie ook tegen elkaar strijden om een plek in de finale. Dit lukte TTV Heure wonderwel en zij troffen in de halve finale trainingsmaatje TTV Vorden.

Dit bleek achteraf de zwaarste wedstrijd van de dag te zijn. Met veel moeite wisten de Borculose mannen de zege binnen te halen waarna Veenseboys de tegenstander werd in de finale. Eerst zagen we echter nog dat TTV Vorden de derde plek wist veilig te stellen voor Gelderswoude. De eerste trekbeurt in de finale werd nipt gewonnen door TTV Heure, even was er de kans voor Veenseboys om de tegenstand te breken. Gelukkig wist de TTV zich net op tijd te herpakken en won deze trek. Bij de tweede trekbeurt waren ze beter bij de les en kon TTV Heure zich voor de vijfde keer op rij Nederlands Kampioen noemen.

Nu maken de touwtrekkers zich op voor de competitie wedstrijd in Beltrum welke aanstaande zondag word georganiseerd door Vios Bisons. De wedstrijden beginnen dan om half elf, toegang is vrij. Eind juni wacht dan de tweede dag van de Nederlandse Kampioenschappen in Zoeterwoude, hier komen de mannen van TTV Heure weer in actie in de Heren 680 kg.klasse. Ongetwijfeld zullen hier ook de andere Berkellandse verenigingen meedoen om de titel.

Tevens zijn er dan de wedstrijden in de Heren 600 kg. klasse en de relatief nieuwe Mix klasse 600 kg. In de Mix klasse bestaat een team uit vier heren en vier dames, internationaal is deze klasse erg populair.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven