Mooie afsluiting seizoen RGV meisjes

RUURLO – Afgelopen zaterdag werd er in Enter de hoogst haalbare finale gehouden voor de 4e divisie. Hier kwamen de beste uit Gelderland, Overijssel en Flevoland tegen elkaar uit op de meerkamp turnen dames. Voor RGV Ruurlo hadden zich hiervoor 6 meisjes geplaatst. In de eerste wedstrijd was het de beurt aan Gwen de Wijs. Zij turnde op 3 toestellen zeer nette oefeningen. Alle 3 bij de eerste 15, helaas kwam ze op vloer te kort ondanks dat ze hier voor het eerste een bonus element kon turnen. In een veld van 37 meisjes haalde ze een 21ste plek. In de 2e wedstrijd werd het behoorlijk spannend. Hier turnde bij de pupillen 2 nivo 8 3 meisjes van de RGV. Marlein Kapers, Joyce Bosman en Sharon Baks begonnen op vloer en zette meteen behoorlijke cijfers neer.

Marlein Kapers wist zelfs met een 14.15 de eerste plek te behouden op dit toestel. Na toestellen stond Marlein 1e en Joyce 6e. Helaas zakt Joyce in het klassement een heel stuk naar onderen door een fout op de brug. Sharon daar in tegen stond na 3 toestellen op een mooie 7e plek en Marlein bleef 1e met 0.05 van de nummer 1. Alles hing dus af van het laatste toestel, de balk. Ondanks dat ze er niet afviel kwam Marlein toch nog wat te kort voor het erepodium en haalde een 4e plaats. Sharon werd uit eindelijk 21ste en Joyce 32ste. Zita van Poelwijk zat ook in de 2e wedstrijd maar dan bij de jeugd 2001 nivo 7. Zij behaalde een 19e plek.

Ook Eline Dales bij de junioren nivo 6 had een tijdje zicht op een podium plaats. Helaas maakte ze een foutje op de brug en ook op sprong kon ze niet helemaal mee komen. Toch leverde haar dat nog een 5e plaats op. Bij de senioren deed Maike Houtman mee zij eindigde onderaan in het klassement.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven