Needse Iris Curtain wint ‘Rabo On Stage’

NEEDE – Iris Curtain is het regionale talent van de Achterhoek. De jury maakte zaterdag 1 juni bekend dat de Needse Iris Curtain de finale van Rabo On Stage, hét open podium van de Achterhoek, heeft gewonnen. Rabobank Achterhoek-Oost en Theater De Storm organiseren Rabo On Stage om onbekend talent uit de regio verder te helpen hun droom waar te maken. De Rabobank wil zich verbinden met de samenleving en andere partijen en Rabo On Stage is daar een voorbeeld van.

Iris bracht twee eigen nummers ten gehore. Ze begeleidde zichzelf hierbij op gitaar. De jury noemde haar optreden erg bijzonder, eerlijk en kwetsbaar. ”Jouw muziek komt helemaal uit jezelf en je kunt heel mooie liedjes schrijven”, aldus jurylid Arie Ravesloot.

De overige finalisten waren zangeres May-Lissa uit Elten, goochelaar Magic Jack, afkomstig uit Doetinchem, de broers Christian & Matthijs Brandt uit Winterswijk, het duo Andrew & Maggy uit Winterswijk en het kleinkunstduo Jelle&Bochanen uit Zutphen/Zwolle.

De presentatie van Rabo On Stage was in de finale  in handen van Arno van der Heyden, actief als cabaretier, chansonnier, presentator, acteur en schrijver. De vakjury bestond uit Evelien Krooshof (theaterprogrammeur Zwarte Cross), Ton Tijdink (verslaggever De Gelderlander) en Arie Ravesloot (directeur muziekschool Hengelo).

De jury was zeer enthousiast over finale. “Het was een afwisselende en spannende finale met deelnemers van hoog niveau.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven