SEN klaar voor spetterende waterspelen

NEEDE – Zaterdag 29 juni is organiseert de Stichting Evenementen Neede ’76 het bekende waterspektakel tobbedansen en diverse andere waterspelen. Het zal de gehele dag een spetterend en nat spektakel zijn op en rond de Hofmaatvijver in Neede. Om half drie wordt er afgetrapt met allerlei spelletjes voor de kinderen, Er is een water survivalbaan gecreëerd met o.a. een tokkelbaan en de ‘gevreesde’ eindhindernis van de survival, men kan spijkerbroek hangen boven het water en bal spuiten.

Om zeven uur zijn de ploegen van de Koepelknoepel spelen aan de beurt. Normaliter is dit een vast onderdeel op de zaterdag tijdens de SEN feestweek. Maar dit jaar wordt er uitgeweken naar een andere datum en locatie omdat het grasveld op het koepelterrein is in augustus nog te zwak is om zwaar te belasten. De ploegen zullen de strijd met elkaar aangaan en maken grotendeels gebruik van dezelfde hindernissen als ’s middags. Alleen zij zullen de hindernissen in teamverband  en met verassende aanpassingen moet zien te volbrengen.

Tegelijkertijd zal er ook gestart gaan worden met het tobbedansen. Tobbedansen, bekend geworden van het TROS-programma ‘Te land, ter zee en in de lucht’, is voor velen een begrip. Men gaat alleen of met een aantal personen in een zelf gebouwde tobbe zitten en glijdt vanaf een hoge schans het water in. Binnen een zo kort mogelijke tijd moet de bel worden geluid. De tobbe kan een badkuip zijn, maar ook een bouwsel van hout, kunststof of andere materialen. Diverse verenigingen en bedrijven hebben zich de afgelopen weken ingeschreven om met een eigen bouwsel van de schans te gaan om een snelle tijd neer te zetten. Natuurlijk is er een prijs voor de mooiste, gekste, mafste tobbe en persoonlijk uitdossing en zal er voor de grootste pechvogel een originele prijs beschikbaar worden gesteld.

Voor de minder creatieve waaghalzen die ook wel een schuiver in het diepe willen maken staat er ook een SEN tobbe tot de beschikking. Ook hier zal gestreden worden in diverse categorieën. Degene die aan het einde van de avond de snelste tijd heeft neergezet is de uiteindelijke winnaar.

Afsluitend zullen de ‘Koepel-knoepel teams’ als eindspel van de Koepelknoepel spelen ook van de schans gaan om zo snel mogelijk de bel te luiden. Naast vijverspelen en het tobbedansen is het vanaf 14.30 uur één en al gezelligheid op en rondom de vijver. Er is een gezellige bar en tent ingericht, er is gezellige muziek en er is ook gedacht aan de lekkere warme hap.

Denk je erover mee te doen aan het tobbedansen met je een eigen creatieve tobbe, dan kan je nog steeds opgeven. Dat kan via het inschrijfformulier welke te vinden op de website www.sen76.nl of voor meer informatie mail naar [email protected].

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven