Touwtreksport: Heure prolongeert titel

BORCULO – Na op de eerste wedstrijddag van de Nederlandse Kampioenschappen touwtrekken al voor de vijfde keer op rij het kampioenschap in de Heren 720 kg. te hebben gewonnen herhaalden de sterke mannen van TTV Heure uit Borculo dit op de tweede dag in Zoeterwoude in de Heren 6-tallen 540 kg. In het morgen programma kwamen zij in de Heren 680 kg.klasse nog niet verder dan een gedeelde vijfde plaats met Valleitrekkers. Veenseboys ( Veenendaal) veroverde hier het goud voor de teams van TTV Eibergen en Vorden. Vios Bison uit Beltrum werd vierde. Tegelijk met de 6-tallen werd ook de Heren 600 kg.klasse en de Mix-klasse getrokken.

Ook hier waren Berkellandse verenigingen succesvol: TTV Eibergen ging in de Heren 600 kg.klasse met het goud aan de haal. Tweede werd hier Oele (Hengelo Ov.) voor het team van Veenseboys. Vios Bison moest ook in deze klasse genoegen nemen met een vierde plek. De relatief nieuwe Mix-klasse, een team bestaat uit vier dames en vier heren, werd na een spannende strijd een prooi voor TTV Koapman uit Tilligte.

Touwtje uit Laren NH werd goede tweede, het brons was voor TTV Eibergen. Op zaterdag 6 Juli zullen de meeste teams elkaar nog één keer treffen tijdens de selectiewedstrijden in Eibergen. Hier word dan beslist wie ons land in de diverse klassen mag vertegenwoordigen op de Europese Kampioenschappen die in september plaatsvinden in Assen, Drente.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven