Zilver en Brons voor de RGV springsters

RUURLO – Afgelopen weekend stond in het teken van het NK trampoline springen in Ahoy Rotterdam deel uitmakend van “fantastic Gymnastics NK 2013”. Zaterdag 15 juni namen er maar liefst 6 synchroonparen en 7 individuele spring(st)ers deel van RGV in de klasse E/D/C. De wedstrijd bestond uit een voorronde (verplichte- en keuzeoefening) en een finale (keuze oefening). Naar de finale gingen de beste 8 uit de voorronde per leeftijdscategorie en klasse. De finale begint  bij iedereen weer op nul. Vijf synchroonparen van RGV wisten zich voor de finale te plaatsen. Michelle van der Horst en Ruth Harmens plaatsten zich in de klasse E jeugd gemengd als tweede door een geweldige keuze oefening (best e keuze oefening uit hun klasse die dag), tijdens de finale sprongen zij ook een goede oefening en behaalde zij een 5e plaats.

Yasmin Fisser en Gina van den Brink gingen als 6e door naar de finale in de klasse C jeugd meisjes en eindigde in de finale op een 8e plaats. Marieke Winters en Fréderique Mackaay sprongen een hele goede voorronde en gingen als 3e door naar de Finale in de klasse C junior meisjes, met een mooie oefening in de finale eindigde zij op een 5e plaats. Pien en Lisanne sprongen in de klasse c senior dames een prima voorronde. Zij plaatste zich als vierde voor de finale. Met een mooie finale oefening wisten zij nog een plaats te klimmen en pakte zij brons. Kim Boekelder en Linda Mietes begonnen de wedstrijd met een geweldige verplichte oefening, maar helaas ging het mis in de keuze oefening.  Zij behaalde een 9e plaats in de klasse D pupillen meisjes. Ook Sterre Leussink en Juliet Nieuwenhuis wisten zich net niet te plaatsen voor de finale bij de D jeugd meisjes. Zij behaalde een 10e plaats.

Na het synchroonspringen startte de voorrondes individueel. Harris Pondes wist zich met de plaatsings wedstrijden als enige jongen van Nederland te plaatsen voor het NK in de klasse E pupillen gemengd wat al een hele prestatie is. Hij sprong een mooie wedstrijd en eindigde op een 13e plaats. Kim Boekelder was deze dag goed in vorm. Zij plaatste zich in de voorronde als vierde voor de finale in de klasse D pupillen meisjes. De finale oefening was een hele mooie oefening met een minimaal verschil van 0,2 eindigde Kim op een geweldige 4e plaats. Sterre Leussink begon zeer goed in de voorronde, maar aan het einde van haar keuze oefening maakte zij een fout en maakte in plaats van 10, 11 sprongen. Zij eindigde op een 11e plaats in de klasse D jeugd meisjes. Koen Winkelhorst had een slechte aanloop naar het NK. Hij raakte vier weken geleden geblesseerd aan zijn knie en mocht drie weken niet sporten.

Gelukkig was hij voldoende hersteld om deel te kunnen nemen aan het NK, maar de voorbereiding was niet ideaal. Helaas verliep de voorronde niet geweldig en plaatste hij zich net niet voor de finale. Koen eindigde op een 8e plaats bij de D jeugd jongens. Frederique Mackaay kwam uit in klasse C jeugd meisjes. Zij startte heel onzeker in de verplichte oefening, maar sprong een geweldige keuze oefening. Helaas zat er geen finale in voor haar. Zij eindigde op een 14e plaats. In de klasse c junior meisjes, sprong Marieke Winters mooie oefeningen tijdens de voorronde. Het deelnemers veld was zeer sterk. Even leek het erop dat zij zich hiermee had geplaatst voor de finale, maar op het laatst ging er nog 1 meisje haar voorbij. Zij eindigde op een 9e plaatst. Bij de C Senior Dames wist Lisanne Klein Brinke zich met haar mooie oefeningen als vierde te plaatsen voor de finale. In de finale liep de oefening iets minder lekker dan in de voorronde. Zij eindigde op een 6e plaats.

Zondag 16 juni NK klasse B & A individueel en synchroon. Tara van Heumen had zich met de plaatsings wedstrijden geplaatst voor het NK in de categorie B senior dames. Dit zou haar laatste wedstrijd worden. Zij neemt afscheid van het trampoline springen. Tijdens de trainingen was te merken dat zij alles op alles wilde zetten en werkte hard om haar oefeningen te verbeteren.

Met een redelijke voorronde wist zij zich als derde te plaatsen voor de finale. Wat was de finale spannend, de punten lagen dicht bij elkaar. Met een goede oefening vol wilskracht wist zij een 2e plaats te behalen. Wij kunnen weer terug kijken op een geweldig NK met zeer mooie resultaten.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven