2.770.000 euro naar nieuwe Bijenkamp

EIBERGEN – Op 22 januari 2013 heeft de gemeenteraad besloten over te gaan tot het revitaliseren en verzelfstandigen van het sportpark De Bijenkamp op de huidige locatie. Inmiddels zijn de plannen in samenspraak met de verenigingen uitgewerkt en worden ze voorgelegd aan de Algemene Leden Vergaderingen van de betrokken sportverenigingen (september) en de gemeenteraad (oktober). Voor de gemeente leidt het resultaat tot een impuls voor het sporten door het  up to date brengen deze sportvoorziening. Het vergt  een eenmalige investering van maximaal € 2.770.000 en leidt tot een structurele verlaging van de exploitatiekosten van maximaal € 81.022.

Het revitaliseren en verzelfstandigen van sportpark De Bijenkamp in Eibergen bestaat uit: Een aanpassing van de infrastructuur van en naar het sportpark, Het realiseren van een kwaliteitsslag (nieuw voor oud) op de huidige locatie waarbij het sportpark door de keuze voor kunstgras ook in omvang wordt teruggebracht (herinrichting) zodat het voor FC Eibergen en ASV beheersbaar wordt om het beheer en onderhoud over te nemen en een volledige verzelfstandiging van het sportpark. (wielrennen en tennis zijn reeds verzelfstandigd)

De totale kosten voor de aanpassing van de infrastructuur bedragen € 1.060.000 terwijl voor de revitalisering van het sportpark en de verzelfstandiging maximaal € 1.710.000 nodig is. Ook zijn de sportverenigingen voornemens dit moment te gebruiken om ook te investeren in de eigen verenigingsaccommodaties en sportinfrastructuur.

Met de revitalisering kunnen de sportverenigingen gezamenlijk het sportpark verder uitbouwen tot sportpark van de toekomst.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven