Berkellandse touwtrekkers winnen goud

BERKELLAND – Het Nederlandse Herenteam dat in de 700 kg.klasse bij het touwtrekken heeft meegedaan aan de World Games die in Cali, Colombia worden gehouden veroverde afgelopen zaterdag het goud. In de voorronde wisten de Nederlanders alle wedstrijden te winnen, slechts tegen Zwitserland werden de punten gedeeld. Dit betekende dat ze op een tweede plaats eindigden en troffen ze in de halve finale het team van Zweden. Deze wedstrijd werd vrij gemakkelijk gewonnen, beide trekbeurten binnen anderhalve minuut. Doordat de Zwitserse touwtrekkers hun halve finale wonnen van Republiek Ierland troffen onze jongens wederom de Zwitserse ploeg tegenover zich, maar nu  in de finale.

Eerst was er echter nog de strijd om het  brons tussen Rep. Ierland en Zweden. Dit werd een gelijkspel, waardoor er een derde beslissende trekbeurt nodig was, die werd gewonnen door de Zweden. De finale werd meteen spannend, de eerste trekbeurt werd de langste van de dag maar werd wel door Nederland gewonnen. De tweede trekbeurt ging een stuk sneller en Nederland mag zich de komende vier jaar terecht kampioen noemen.

Naar verwachting zullen de touwtrekkers dinsdagavond laat, na een reis van meer dan 24 ! uur, weer terugkeren in Nederland. Moe maar voldaan, en met een gouden plak in de tas.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven