Controle: VHT controleert ook in de kom

NEEDE/EIBERGEN – Het verkeershandhandhavingsteam heeft zaterdagmiddag en -avond (6 juli) op twee plekken in Berkelland een controle gehouden. De eerste post werd opgebouwd langs de Borculoseweg in Neede. Automobilisten moesten blazen, er werd gecontroleerd op snelheid, en openstaande boetes werden nagetrokken. Tijdens de controle kwam er een motorrijder met hoge snelheid langs jakkeren. Een meting wees uit dan de bestuurder 154 kilometer had gereden (waar 80 is toegestaan). Zijn rijbewijs werd ingevorderd. Daarnaast werd er een automobilist met 122 kilometer op de teller staande gehouden. Uit de administratie bleek dat de man boetes had openstaan. Hij kon ze niet betalen daarom heeft de politie de auto in beslag genomen. ”Bovendien blies hij een P/A indicatie op ademtester. ”Na de ademanalyse bleef 0 ug/l over, dus artikel 8 en niet strafbaar. Wel dom natuurlijk!”, aldus het VHT.

In totaal werden er zeven processen verbaal uitgeschreven voor een te hoge snelheid (in Neede en Eibergen). Uitslag blaastesten: 207 stuks. De controle werd rond 18.00 uur verplaatst naar de kern van Eibergen. De agenten stonden daar ook langs de Borculoseweg (ter hoogte van de begraafplaats). De eerste bestuurder die werd gecontroleerd had al te diep in het glaasje gekeken. De man uit Eibergen kreeg een rijverbod en mocht zijn auto een paar uur later weer ophalen.

Drie bestuurders kregen een bekeuring voor het niet dragen van de gordel, er werd een boete uitgedeeld omdat een inwoner uit Borculo zonder rijbewijs reed, verlichting aanhanger defect, iemand kreeg een milieubon (flesje uit het raam gegooid), en onder andere rijden zonder helm.

De buurt was erg blij met de controle. De agenten werden daarom beloond met een koud blikje cola. “Dit gebeurd niet zo vaak”, zegt een agent.

Foto’s Roy Nijman:
[nggallery id=3850]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven