Kids daltonschool op middenstip Ajax-AZ

BORCULO – Op zaterdag 27 juli fungeerden de meisjes van Daltonschool St. Joris uit Borculo als Middenstip Mascottes bij de wedstrijd tussen Ajax en AZ om de Johan Cruijff schaal. De meisjes hadden deze prijs verdiend omdat ze op het landelijke AH schoolvoetbalkampioenschap de sportiviteitsprijs hadden gewonnen. Omdat er van tevoren eerst geoefend moest worden met de vlag in een leeg stadion vertrokken om 13.45 uur uit Borculo een bus vol kinderen en hun ouders naar de Amsterdam ArenA. Daar werden we opgevangen door twee promotiemedewerkers die ons de hele dag hebben begeleid. In de ArenA werden we in een zaal ontvangen en kregen we eerst iets te drinken. Daarna gingen de kinderen zich omkleden en de ouders werden naar de tribune geleid waar ze de hele oefening prachtig konden volgen.

Eenmaal weer terug in het zaaltje kregen we soep met broodjes en een fruittoetje aangeboden. Drankjes konden we pakken zoveel we wilden. Om 18.00 uur hadden de kinderen gegeten en moesten nog een uur wachten voordat ze weer moesten omkleden. Ze waren drukker dan anders door alle spanning wat zou gaan komen. Om 19.15 uur gingen de ouders naar de tribune en een kwartier voor aanvang van de wedstrijd stonden de kinderen langs het veld klaar met de vlag.

Het was voor de ouders een indrukwekkend gezicht om in een vol stadion de kinderen het veld op zien lopen, de vlag uit te vouwen en daarmee wapperen toen alle spelers het veld op liepen! De kinderen vonden het een fantastische ervaring! Na een prachtige en spannende wedstrijd (met verlenging) te hebben gezien gingen we met de bus weer in feeststemming terug naar huis. Rond één uur stapten we uit in Borculo en gingen met de herinnering aan een fantastische dag naar bed.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven