Medailles voor synchroonzwemsters!

BORCULO – Het synchroonzwem-team van Schuurman BZC heeft zaterdag 29 juni het seizoen succesvol kunnen afsluiten tijdens de uitvoeringenwedstrijd in zwembad Het Ravijn te Nijverdal. Twee weken geleden lukte het in Ede nog niet om bij categorie 2 en age II medailles in de wacht te slepen. Nadat vrijdagavond door de volledige groep van 25 meisjes een demonstratie was gegeven bij de afsluiting van de zwemvierdaagse in Ruurlo, moesten 12 meisjes zaterdag alweer hun haar in een knot doen voor de uitvoeringenwedstrijden van categorie 1, age I en junioren.

In categorie 1 (tot 11 jaar) ontving Ann Regts brons voor het totaal van drie techniekwedstrijden in afgelopen seizoen. Vervolgens zwom ze de winnende solo. Demy de Wolde heeft haar vierde plaats na de techniekwedstrijden ook met haar solo weten te behouden. Voor het eerst sinds enkele jaren trad er weer een groep 7 meisjes aan bij de groepsuitvoeringen van categorie 1. En met succes.  De groep van Ann, Demy, Eva, Eveline, Sam, Issa en Zhifan kreeg precies 40 punten voor hun uitvoering die eindigde met een geslaagde lift. Hiermee behaalden ze in hun debut-seizoen de derde plaats.

Ondanks de prima uitvoeringen van de meisjes de solo’s en duetten in de hogere categorieën, zat er voor hun dit keer geen medaille in.

Het synchroonzwem-team van Schuurman BZC traint op donderavond en zaterdagmorgen in zwembad ’t Timpke te Borculo. Het is een sport die veel kracht, lenigheid en uithoudingsvermogen vraagt. De meisjes kunnen wel een minuut onder water zwemmen.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven