Touwtrekkers zijn klaar voor World Games

BORCULO – De Nederlandse touwtrekkers hebben zondag voorlopig de laatste training gehad voordat men vertrekt naar Cali, Colombia waar op 27 en 28 Juli de World Games worden gehouden. Sinds februari word er twee keer per week getraind, de afgelopen maanden zelfs drie keer per week op momenten dat er geen reguliere competitiewedstrijden waren. Veel van de spelers die deel uit maken van de Nationale herenselectie, namelijk zeven van de tien, zijn afkomstig uit gewest Oost van de Nederlandse Touwtrek Bond. Ttv Heure uit Borculo en Ttv Eibergen zijn hofleverancier met maar liefst vijf sterke mannen, terwijl ook de bondscoach lid is van Ttv Heure. De meeste trainingen werden derhalve bij deze verenigingen gehouden.

De World Games zijn een alternatief voor de Olympische sporten die op de officiële Spelen niet op het programma staan maar wel de Olympische status hebben. Touwtrekken hoort daar sinds een aantal jaren ook (weer) bij. De zes sterkste landen van de wereld zullen hier hun krachten meten.

Zaterdag 27 Juli komen de Heren 700 kg.klasse Outdoor aan het touw.

Zondag 28 Juli komen ook de Nederlandse dames in actie maar dan in de Damesklasse Indoor. Ook hier heeft gewest Oost enige inbreng: Jolanda Jansen van Ttv Eibergen en Hannie van der Meijden van Ttv Schutshof maken deel uit van dit team.

De complete selectie zal op dinsdag 23 Juli vertrekken richting Colombia en naar verwachting zullen ze maandag 29 Juli weer voet op Nederlandse bodem zetten met hopelijk een paar medailles in de tas.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven