Trainers sportclub Neede weer bij te tijd!

NEEDE – Vier woensdagavonden 5, 12, 19 en 26 juni stonden in het teken van train de trainers bij voetbalvereniging Sportclub Neede. In samenwerking met Sport Federatie Berkelland werd deze cursus voor het eerst georganiseerd voor alle trainers van jeugdteams van de voetbalvereniging. Per avond waren de cursisten 2 uurtjes onder de pannen. Melvin Bonkink jeugd coördinator en Hans Reijerink Voetbal Technische Zaken vonden het belangrijk dat beginnende trainers de kans konden krijgen om bijgeschoold te worden. Waldo Rhebergen en Dick Hulshorst beide combinatiefunctionarissen die de club steunen bij hun technisch beleid hebben dit advies aangenomen en een cursus van 4 avonden op poten gezet.

De eerste avond bestond uit theorie waarbij de basis voor het opstellen van een training en hoe sta je voor een groep aan bod kwam. De 3 cursusdagen daarna bestond de avond uit een stukje theorie en de praktijk. Het laatste hield in dat de trainers een deel van de training moesten voorbereiden en vervolgens moesten geven aan een jeugdteam die als oefengroep fungeerde.

De oefenvormen die werden gegeven door de verschillende trainers werden daarna binnen uitvoerig besproken. In totaal hebben 20 trainers aan deze cursus deelgenomen. Het was een succesvolle cursus waarbij de trainers met alle adviezen en tips in de toekomst mee aan de slag kunnen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven