Wie heeft er thuis oude brandweerfoto’s?

brandweer-goed-2EIBERGEN/BORCULO – Originele foto’s van post Eibergen uit 1942, wie heeft ze nog ergens liggen? Brandweergek René Valk is haastig op zoek naar deze kiekjes. In februari 2014 organiseert de vrijwilliger van Erfgoedcentrum Achterhoek en Liemers een bijzondere expositie, met als onderwerp brandweerauto’s en korpsen van 1925 tot 2012. ”De expositie gaat voornamelijk over brandweercluster Achterhoek West en Oost. Ik zoek nog foto’s van voertuigen van post Eibergen, Borculo en Ruurlo. Maar ook andere brandweerfoto’s zijn welkom. Wie weet heeft iemand nog een schat op zolder liggen”, grapt Valk. “In een jubileumboekje – 250 jaar brandweer Eibergen – staat een Bellewagen uit 1942. Ik ben op zoek naar deze brandweerfoto. Hopelijk heeft iemand hem in het bezit.” Valk heeft al heel wat adressen in Eibergen bezocht maar de foto nog niet gevonden.

Ook een foto van een Daf BA475 uit Borculo staat op zijn verlanglijstje. ”Het voertuig komt uit 1972, hij staat wel in het brandweermuseum maar een foto is onvindbaar.” Tevens de Borculose brandweerauto Austin FT5 kan Vlak nergens vinden. “Als laatst zoek ik een foto van een auto van brandweer Ruurlo. Het gaat om een Volkswagen T1 met het kenteken SN-12-80.” Mensen die de foto’s in het bezit hebben of Valk verder kunnen helpen kunnen mailen met [email protected]. Of bellen met 0314-340958.

René Valk is vanaf 1980 al helemaal bezeten van brandweerauto’s. Hij heeft nu al meer dan 10.000 foto’s van korpsen uit heel Nederland. “Het is een soort verslaving, de een verzameld postzegels ik brandweervoertuigen.”

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven