Holland Mineraal begint aan competitie

HAARLO – Het Lochemse driebandenteam Holland Mineraal begint op zaterdag 31 augustus de competitie 2013/2014 met een uitwedstrijd in Sluiskil tegen Garage Verbrugge. Ten opzichte van het vorig seizoen kent het team van captain Ronny Hazewinkel slechts één mutatie. De Turkse speler Tayfun Tasdemir staat niet meer als reserve op de spelerslijst. Hij wordt het komend seizoen vervangen door Frans van Schaik die, na vele jaren, het Amsterdamse Osdorp heeft verlaten. Verder bestaat het team uit louter oude bekenden, zoals Murat Naci Coklu, Anno de Kleine, Stefan Galla, Jelle Pijl, Stefan Spillenman, Fabian Blondeel en Ronny Hazewinkel.

Als je Hazewinkel vraagt wie volgens hem dit seizoen de favorieten zijn voor het halen van de play-off wedstrijden, dan noemt hij twee teams, die volgens hem er uitspringen. “Ik geef met name het nieuw gevormde team van Sander Jonen in Amsterdam/Osdorp met spelers als Dick Jaspers en Eddy Merckx een grote kans en natuurlijk titelverdediger Dallinga/Frans Bevers uit Sluiskil met de Belgen Frédéric Caudron en Eddy Leppens en de Nederlanders Jean-Paul de Bruijn en Glenn Hofman”.

Zijn eigen team dicht hij een plaats in de middenmoot toe, “maar hoofdzaak is in eerste plaats handhaving, want met name de nieuwe teams hebben zich flink versterkt met spelers van opgeheven teams uit het vorig seizoen”, vervolgt hij. “Zo kan Capelle-De Terp beschikken over Martin Spoormans en Richard Bitalis en hebben Jean van Erp en Raymond Ceulemans een plekje gevonden bij Biljartcafé Jorissen in Den Haag, waardoor de residentie voor het eerst in de ere divisie is vertegenwoordigd. Bij de andere nieuweling, Aardexpress, vinden we onder andere Arie Weijenburg en Jos Bongers”.

Ronny Hazewinkel reist met de volgende spelers naar Sluiskil: Anno de Kleine, Frans van Schaik, Jelle Pijl en Stefan Spilleman. De tegenstander kan onder andere beschikken over Ludo Dielis, Bart Ceulemans, Therese Klompenhouwer en Berry Dallinga. De wedstrijd in Zeeuws Vlaanderen begint om 19:00 uur.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven