Holland Mineraal begint aan competitie

Door Redactie op 26-08-2013

HAARLO – Het Lochemse driebandenteam Holland Mineraal begint op zaterdag 31 augustus de competitie 2013/2014 met een uitwedstrijd in Sluiskil tegen Garage Verbrugge. Ten opzichte van het vorig seizoen kent het team van captain Ronny Hazewinkel slechts één mutatie. De Turkse speler Tayfun Tasdemir staat niet meer als reserve op de spelerslijst. Hij wordt het komend seizoen vervangen door Frans van Schaik die, na vele jaren, het Amsterdamse Osdorp heeft verlaten. Verder bestaat het team uit louter oude bekenden, zoals Murat Naci Coklu, Anno de Kleine, Stefan Galla, Jelle Pijl, Stefan Spillenman, Fabian Blondeel en Ronny Hazewinkel.

Als je Hazewinkel vraagt wie volgens hem dit seizoen de favorieten zijn voor het halen van de play-off wedstrijden, dan noemt hij twee teams, die volgens hem er uitspringen. “Ik geef met name het nieuw gevormde team van Sander Jonen in Amsterdam/Osdorp met spelers als Dick Jaspers en Eddy Merckx een grote kans en natuurlijk titelverdediger Dallinga/Frans Bevers uit Sluiskil met de Belgen Frédéric Caudron en Eddy Leppens en de Nederlanders Jean-Paul de Bruijn en Glenn Hofman”.

Zijn eigen team dicht hij een plaats in de middenmoot toe, “maar hoofdzaak is in eerste plaats handhaving, want met name de nieuwe teams hebben zich flink versterkt met spelers van opgeheven teams uit het vorig seizoen”, vervolgt hij. “Zo kan Capelle-De Terp beschikken over Martin Spoormans en Richard Bitalis en hebben Jean van Erp en Raymond Ceulemans een plekje gevonden bij Biljartcafé Jorissen in Den Haag, waardoor de residentie voor het eerst in de ere divisie is vertegenwoordigd. Bij de andere nieuweling, Aardexpress, vinden we onder andere Arie Weijenburg en Jos Bongers”.

Ronny Hazewinkel reist met de volgende spelers naar Sluiskil: Anno de Kleine, Frans van Schaik, Jelle Pijl en Stefan Spilleman. De tegenstander kan onder andere beschikken over Ludo Dielis, Bart Ceulemans, Therese Klompenhouwer en Berry Dallinga. De wedstrijd in Zeeuws Vlaanderen begint om 19:00 uur.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->