KunstKring heeft weer leuke cursussen

RUURLO – De cursussen die jaarlijks door de KunstKring Ruurlo worden georganiseerd kunnen rekenen op een groeiend aantal deelnemers. Het programma voor het seizoen 2013 – 2014 is veelzijdig met een aantal ‘toppers’ uit de afgelopen jaren, maar ook met enkele nieuwe cursussen. De schilder- en tekencursussen kunnen altijd op veel belangstelling rekenen. Men kan kiezen uit (pen)tekenen voor beginners en gevorderden, schilderen met aquarel- of acrylverf en schilderen met olieverf. De cursus patchwork/quilten kent al jaren een aantal trouwe deelnemers, maar ook elk jaar weer een aantal nieuwe deelnemers. Dat biedt een mooie mix om elkaar te inspireren en van elkaar te leren.

Wie driedimensionaal bezig wil zijn kan kiezen tussen boetseren (wegens het grote succes in het afgelopen jaar nu met twee groepen) en speksteen bewerken. De ervaring leert dat deze twee cursussen snel zijn volgeboekt. In het afgelopen seizoen bleek er veel belangstelling te zijn voor de cursus digitale fotografie. Dat verwacht de Kunstkring ook dit jaar weer. Mede daarom is er nu gekozen voor twee aparte cursussen, voor gevorderden en voor beginners.

Wie zijn of haar stem verder wil ontwikkelen mag zeker de nieuwe cursus stemvorming niet missen. Onder leiding van Carina Numan wordt aandacht besteed aan aspecten als ademhaling, zangtechniek, dynamiek, houding en articulatie. De cursus helpt je op een verantwoorde manier gebruik te maken van je stem. Foto’s vormen in de nieuwe cursus gedichten schrijven een inspiratiebron voor de ontwikkeling van poëzie. Verschillende dichtvormen komen aan de orde. Cursusleider Desi Leijnen en de medecursisten helpen elkaar om tot gedichten te komen die je graag leest en waar je met plezier naar luistert. Wie liefde heeft voor poëzie en dingen durft uit te proberen, komt in deze cursus goed tot zijn en haar recht.

Boetseren en schilderen, elkaar inspireren en van elkaar leren. Daar draait het om in het Open Atelier. Er zijn geen docenten. Samen ben je creatief bezig in een ontspannen sfeer. De deuren van het atelier staan gedurende 10 dinsdagmiddagen open voor iedereen die creatief bezig wil zijn, voor het eerst op 1 oktober.

Alle cursussen worden gegeven in het Atelier van de KunstKring Ruurlo op de eerste etage van het Kulturhus. De duur van de cursussen loopt uiteen van 4 tot 10 bijeenkomsten. Wie zeker wil zijn van een plaats wordt geadviseerd zich op korte termijn aan te melden. Informatie over data en kosten staat op www.kunstkringruurlo.nl. Op die website leest u ook meer over de inhoud van elke cursus en over de docenten.

U kunt zich per e-mail aanmelden via [email protected] of via de telefoon: 0573 451245 of 0573 453090. Via deze telefoonnummers krijgt u ook antwoord op eventuele vragen.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven