Vera Abbink Gelderskampioen in Ruurlo!

RUURLO – In Ruurlo is Vera Abbink met haar paard Wananta Gelderskampioen geworden. Na 4 foutloze rondes wist zij zich te plaatsen voor de barrage. Als laatste mocht ze van start en wist de snelste tijd neer te zetten waarmee ze de titel pakte in de klasse Z springen. Ook een hele knappe prestatie werd neergezet door Chantal Leusink. Met haar paard Caswitthinger wist ze de reserve titel in het M springen in de wacht te slepen. Dit deed zij door na twee foutloze rondes, in de barrage een scherpe tijd neer te zetten waarmee zij een prachtige tweede plaats behaalde. Met haar paard Varon reed zij drie sterke foutloze rondes in de klasse ZZ springen, helaas vielen er twee balkjes in de vierde manche. Vera en Chantal wisten beide een kwalificatie te behalen voor de Nederlands Kampioenschappen.

In de klasse B springen wist haar zus Saskia Leusink een mooie 4e plaatst te behalen. Daarnaast ging in de klasse L springen Susan Karnebeek van start, helaas viel er een balk in de eerste manche mocht ze niet verder naar de volgende ronde. Naast het springen hebben een aantal Molenruiters ook mee gestreden in de verschillende dressuur klasses. Renkse Luttikholt (M1), Saskia Leusink(Z2), Chantal Leusink (M1) en Diane Willemsen (L2) reden alle vier een sterke voorronde op vrijdag en mochten terug komen voor de finale op zaterdag. Diane Willemsen wist hiermee een mooie 5e prijs te behalen in de klasse L2 en een afvaardiging voor de Nederlandse Kampioenschappen.

Ook Chantal Leusink wist zich met een negende plaats te kwalificeren voor het NK. Saskia en Renske vielen helaas buiten de prijzen. Daarnaast zijn de Molenruiters gestart met een verenigingskampioenschap. Van start zijn gegaan in de dressuur; Marloes ter Beek, Renkse Luttikholt, Chantal Leusink en Diane Willemsen.

Voor het springen hebben gestart; Elise Kroekenstoel, Susan Karnebeek, Saskia Leusink en Rita Wisselink. Hiermee zijn ze als tiende geëindigd. Al met al een bijzonder succesvolle dag voor de molenruiters uit Rekken!

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven