Vera Abbink Gelderskampioen in Ruurlo!

Door Redactie op 11-08-2013

RUURLO – In Ruurlo is Vera Abbink met haar paard Wananta Gelderskampioen geworden. Na 4 foutloze rondes wist zij zich te plaatsen voor de barrage. Als laatste mocht ze van start en wist de snelste tijd neer te zetten waarmee ze de titel pakte in de klasse Z springen. Ook een hele knappe prestatie werd neergezet door Chantal Leusink. Met haar paard Caswitthinger wist ze de reserve titel in het M springen in de wacht te slepen. Dit deed zij door na twee foutloze rondes, in de barrage een scherpe tijd neer te zetten waarmee zij een prachtige tweede plaats behaalde. Met haar paard Varon reed zij drie sterke foutloze rondes in de klasse ZZ springen, helaas vielen er twee balkjes in de vierde manche. Vera en Chantal wisten beide een kwalificatie te behalen voor de Nederlands Kampioenschappen.

In de klasse B springen wist haar zus Saskia Leusink een mooie 4e plaatst te behalen. Daarnaast ging in de klasse L springen Susan Karnebeek van start, helaas viel er een balk in de eerste manche mocht ze niet verder naar de volgende ronde. Naast het springen hebben een aantal Molenruiters ook mee gestreden in de verschillende dressuur klasses. Renkse Luttikholt (M1), Saskia Leusink(Z2), Chantal Leusink (M1) en Diane Willemsen (L2) reden alle vier een sterke voorronde op vrijdag en mochten terug komen voor de finale op zaterdag. Diane Willemsen wist hiermee een mooie 5e prijs te behalen in de klasse L2 en een afvaardiging voor de Nederlandse Kampioenschappen.

Ook Chantal Leusink wist zich met een negende plaats te kwalificeren voor het NK. Saskia en Renske vielen helaas buiten de prijzen. Daarnaast zijn de Molenruiters gestart met een verenigingskampioenschap. Van start zijn gegaan in de dressuur; Marloes ter Beek, Renkse Luttikholt, Chantal Leusink en Diane Willemsen.

Voor het springen hebben gestart; Elise Kroekenstoel, Susan Karnebeek, Saskia Leusink en Rita Wisselink. Hiermee zijn ze als tiende geëindigd. Al met al een bijzonder succesvolle dag voor de molenruiters uit Rekken!

 

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->