ASV organiseert weer een Berkellandrun

EIBERGEN – Na een afwezigheid van 2 jaar organiseert ASV Eibergen op zondag 15 september voor de 4e keer haar Berkelland run. Het idee voor deze recreatieve 60 kilometer estafetteloop is ontstaan uit de festiviteiten rondom het 60 jarige jubileum van ASV in 2008. Gezien het enthousiasme van de teams die toen en in de latere edities hebben deelgenomen heeft de organisatie besloten om 1 keer in de drie jaar deze estafetteloop voort te zetten. Aan de succesformule is dan ook niets gewijzigd.  De gezelligheid en lekker ontspannen in teamverband lopen zorgen voor een fantastische zondag. Hoe werkt de estafette: De bedoeling is om met een team van minimaal zes en maximaal acht lopers (m/v) het parcours van 60 kilometer te overbruggen.

Daarbij loopt er om de beurt één persoon, terwijl de overige teamleden mee fietsen en de route volgen met behulp van een routebeschrijving. Om de gezelligheid te benadrukken begint en eindigt de route in nabijheid van de feesttent. Het wisselen van lopen naar fietsen is geheel vrij. Halverwege de route (Beltrum) is een verplichte pauze van een half uur ingelast. Hier wordt een lunchbuffet aangeboden. Onderweg rond het 15 en 45 kilometerpunt zijn er verversingsposten waar drinken en fruit wordt aangeboden.

Het parcours: De estafetteloop is uitgezet over de prachtige binnenwegen van de gemeente Berkelland. Het parcours gaat over verharde en onverharde openbare wegen. De route is vernieuwd! Er zijn enkele prachtige natuurgebieden toegevoegd, zodat er nog meer genoten kan worden van de omgeving die Berkelland ons te bieden heeft. Er zijn geen speciale voorzorgsmaatregelen genomen, de normale verkeersregels blijven dus van kracht.

Programma: 08.00 uur, Ontvangst van de teams en belangstellenden. De teams ontvangen de bescheiden en kunnen zich rustig onder het genot van een kopje koffie of thee voorbereiden op de uitdaging.  08.45 uur, Opening van de estafetteloop en uitleg aan de teams. 09.00 uur, Start van de eerste teams. Elke 2 minuten start er 1 team. 17.00 uur, Het laatste team wordt binnen verwacht.

Na afloop van de estafetteloop is er in de feesttent alle gelegenheid om nog even gezellig na te blijven zitten, drinken, en eten. Inschrijving en kosten: Teams kunnen zich nog t/m woensdag 11 september inschrijven via www.asveibergen.nl De kosten per team bedragen € 45,00. Voor dit bedrag krijgt elk team een prachtige route, een lunchbuffet, verversingsposten en een verrassende herinnering. De organisatie verzekerd u van een fantastische zondag!

Voor meer informatie: kijk op de website www.asveibergen.nl of mail uw vraag naar [email protected]

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven