ASV succesvol bij Nationale Westrijden

aac4EIBERGEN – In Amsterdam zijn de afgelopen weken de Nationale Wedstrijden voor de C/D junioren gehouden. De Nationale Wedstrijden zijn gelijk aan Nederlands Kampioenschappen voor deze leeftijdsgroepen. Bij de C junioren deden voor ASV Eibergen 4 atleten mee. Marthe Onstein deed mee op de 80 meter horden en op de 600 meter. Thijs Onstein en Tiemen Onstein deden mee op de 800 meter en het verspringen. Voor Mohammed Jeilani was het de 100 meter en het hoogspringen. Hier liet Mohammed zien dat hij zich begint te voegen bij de Nederlandse top in zijn leeftijdsklasse. Tijdens de kwalificatie sprong hij 1.73 meter hoog. Dit was een nieuwe PR voor hem. In de finale kwam hij tot 1.68 waar hij tijdens het inspringen ruim over 1.78 ging. De 1.68 was goed voor de 11e plaats in de finale.

Als toetje mochten Thijs, Tiemen en Mohammed ook nog meedoen aan de 4×100 meter estafette. Als 4e loper heeft ASV Eibergen James Keuben van AC TION uit Enschede uitgenodigd. Deze combinatie was goed voor de 3e plek. Zowaar een geweldige prestatie. Bij de Nationale Wedstrijden voor D junioren in het Olympisch Stadion deden 2 atleten van ASV Eibergen mee. Jet Karsten deed mee aan het hoogspringen en op de 1000 meter. Rick Harmsen deed mee op de 80 meter horden en het verspringen.

Rick sprong een nieuw PR met 4.59 meter. In de finale was dat goed voor de 6e plaats. Ook Rick begint te groeien naar de Nederlandse top in zijn leeftijdsklasse.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven