De 10e Needse Sportweek komt eraan!

NEEDE – Van maandag 16 t/m vrijdag 20 september organiseert Sport Federatie Berkelland in samenwerking met enkele mensen uit het onderwijs en vele sportverenigingen en andere organisaties uit Neede en omstreken voor de 10e keer de Needse Sportweek. Deze week staat voor de bijna 630 basisschoolleerlingen van groep 4 t/m 8 in het teken van sportkennismaking. De kinderen maken verspreid over alle sportlocaties in Neede, Noordijk, Lochuizen en Rietmolen in deze week kennis met veel verschillende sporttakken en veel verschillende sportverenigingen. Vele vrijwilligers zullen deze week actief zijn om hun sportvereniging zo goed mogelijk te verkopen aan de jeugd. Elke groep beoefent in de sportweek gedurende 2 dagen 2 verschillende sporten.

Wanneer de kinderen groep 4 tot en met 8 doorlopen hebben, zullen zij uiteindelijke bijna alle sporten een keer gedaan hebben. Belangrijk doel hiervan is kinderen enthousiast te maken voor het sporten en daarnaast is gebleken dat kinderen sneller aansluiting vinden bij een sport als ze er al eens kennis mee hebben gemaakt.

Op maandag- en dinsdagmiddag van 13.30-15.00 uur zullen de kinderen van groep 4 t/m 5 activiteiten aangeboden krijgen. Op donderdag- en vrijdagmiddag is het de beurt voor groep 6 t/m 8. Iedere middag worden er aan een groep 1 sport aangeboden, behalve groep 8 zijn krijgen 2 sporten per middag. Voor groep 8 is er  een compleet keuzeprogramma mogelijk gemaakt! De leerlingen kunnen hun voorkeuren aangeven en daarbij uit maar liefst 7 sporten kiezen. De Needse verenigingen verzorgen de lessen en de scholen verzorgen de begeleiding van de kinderen per fiets of per auto naar de verschillende locaties.

Dit jaar wordt weer dankbaar gebruik gemaakt van de leidinggevende en organisatie capaciteiten van enthousiaste leerlingen van 3 havo en 3 VWO van het Assink uit Neede tijdens de Needse Sportweek. Zij worden ingezet in het kader van de maatschappelijke stage en zullen de catering verzorgen en de diverse trainers assisteren bij de verschillende sporten.

Er komt een flyer op de website www.sportfederatieberkelland.nl te staan waarin alle verenigingen zich presenteren en waarin een aantrekkelijk kennismakingsaanbod van elke vereniging zit!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven