Etikon: Driemaal winst en éénmaal verlies

HAARLO – Driemaal winst, éénmaal verlies Etikon bij start competitie Carambole Landskampioen Etikon is de competitie met drie overwinningen en één nederlaag begonnen. Afgelopen vrijdag won de ploeg van captain Dinand Prinsen de vooruitgespeelde wedstrijden tegen het Steenbergse De Wellse Vaert met twee maal 6-0, maar zaterdag ging de eerste wedstrijd tegen Dibo-The City uit Deventer met 2-4 verloren, maar herstelde het team zich door de tweede met dezelfde cijfers winnend af te sluiten. De enige speler aan de kant van Haarlo die ongeslagen bleef was Henri Tilleman uit Dronten. In het 47/2 won hij vrijdagavond in één en vier beurten van Ian van Krieken, Van Krieken kwam niet verder dan 6 en 5 caramboles, en zaterdag versloeg hij Micha van Bochem in vijf en wederom in één beurt.

In de eerste partij kon Van Bochem Tilleman nog redelijk bijhouden, 107 caramboles, maar in de tweede partij bleef hij op nul staan. Jean-Paul de Bruijn won vrijdagavond weliswaar zijn beide bandstoot partijen tegen Roy van Raay, 100-84 in 7 beurten en 100-9 in negen beurten, maar zaterdag had de Zeeuw de grootste moeite met Jos Bongers. Hij verloor van de sterk spelende Bongers de eerste partij in zes beurten, maar herstelde zich goed door de tweede partij wel te winnen. Hij sloeg in de tweede beurt met een serie van 75 caramboles een groot gat, maar Bongers kwam via een serie van 48 caramboles nog goed terug. Uiteindelijk werd het na vijf beurten 100-65.

Patrick Niessen, die het 71/2 voor zijn rekening nam, zal met gemengde gevoelens terug denken aan het eerste weekend van het seizoen 2013/2014. Vrijdagavond had de Belg in de beide partijen geen moeite met Peter de Bree, 150-19 in twee beurten en 150-47 in drie beurten, maar zaterdag trof hij een sterk spelende Martien van der Spoel aan de tafel. De eerste partij verloor Niessen na een gelijkopgaande wedstrijd met wisselende kansen na zes beurten met 108-150, maar de tweede patij verloor hij van een ontketende Van der Spoel met 8-150 in één beurt, die een uitstekende aanvangspositie kreeg. Prinsen was na afloop niet ontevreden.

“Het wordt een hele sterke competitie. Bij de ploeg uit Deventer speelde zelfs Dave Christiani niet mee en dat zegt wel iets over de sterkte in de breedte van dit team. Iedereen kan van iedereen winnen”, aldus de captain.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven