Fietsersbond en raad gaan samen op pad

RUURLO – Zaterdag 5 oktober rijden actieve leden van de Fietsersbond Berkelland, lokale politici en leden van Veilig Verkeer Nederland en de ANBO de fietstocht ‘Ervaar een deel van Berkelland op de fiets’. Ze fietsen samen met geïnteresseerden door Ruurlo om de fietsinfrastructuur nader te bekijken. Zo ervaren ze samen wat er nog beter kan, maar genieten ook van de goede voorzieningen. Onderweg wisselen ze ideeën uit om Berkelland nog fietsvriendelijker en dus gezonder en veiliger te maken.

De Fietsersbond heeft de rit uitgezet in Ruurlo. De tocht is onderdeel van een serie fietstochten in Gelderse gemeenten in samenwerking met het ROVG (Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland). Ook in Lochem, Culemborg, Ede en Rheden-Roozendaal wordt de fietsinfrastructuur dit najaar beproefd. Aan het einde van elke fietstocht geeft de Fietsersbond een beeld van goede en verbeterpunten in de gemeente.

Dit vormt de basis voor de inbreng van de Fietsersbond voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2014. Tevens kan dit een aanzet zijn voor het fietsveiligheidsplan, dat elke gemeente dit jaar wettelijk moet samenstellen.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven