Gezamenlijke jonge dierendag Berkelland

RUURLO – Op zaterdagmorgen 28 september houden de kleindieren verenigingen van Neede, Borculo en Ruurlo (NPV-Neede, BPKV Borculo en Nieuw Leven Ruurlo) voor de vijfde keer gezamenlijk hun jonge dierendag. Locatie: Fam. Wassink, Wiersseweg 53, 7261 MB Ruurlo, aanvang 9 uur, einde circa 14 uur. Ruim 30 fokkers sturen ruim 200 jonge kippen, konijnen en duiven in.

Tijdens de jonge dierendag worden de dieren die dit jaar geboren zijn door landelijk gekwalificeerde keurmeesters beoordeeld waarbij de fokker en overige belangstellenden de keurmeester vragen mogen stellen waarom hij tot zijn oordeel komt.

Vooral voor beginnende fokkers is dit een prima gelegenheid te weten te komen waar op gelet wordt bij het keuren van de dieren. De jonge dierendag is gratis toegankelijk voor belangstellenden.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven