Holland Mineraal: Onnodige nederlaag

HAARLO – Holland Mineraal heeft de Gelderse Derby thuis tegen A1 Biljarts uit Apeldoorn onnodig en onverdiend met 3-5 verloren. Cruciaal voor dit verlies waren de partijen tussen Jelle Pijl en Henk Blauwblomme en die van Stefan Spilleman tegen captain Addie Wienk. Met name deze laatste partij had gewoon gewonnen moeten worden. Na een gelijkopgaande partij, na 26 beurten stond het 28-27, nam de man in Lochemse dienst na beurt 29 het initiatief en stond na 37 beurten op een 41-30 voorsprong. Na 42 beurten leek er ook nog geen vuiltje aan de lucht, 43-33, maar toen zag Wienk toch, dat er nog wat te halen viel. Kroop dichterbij en maakte de partij na vijftig beurten, na slotseries van vijf en drie caramboles, uit. Spilleman wist via de nabeurt nog wel een remise uit het vuur te slepen.

Op de andere tafel had Stefan Galla de thuisploeg al op een 2-0 voorsprong gebracht door een prima overwinning op Martien van der Spoel. De Duitser leek na series van 13 en 5 caramboles van zijn opponent nog even in moeilijkheden te komen, 33-36 na 22 beurten, maar via 1, 5, 2, 8 en 2 caramboles maakte hij het karwij na 26 beurten af. Van der Spoel, die zijn derde wedstrijd binnen tien uur speelde, bleef steken op 38 caramboles.

De beslissing moest vallen in de laatste twee partijen. Jelle Pijl begon zijn partij tegen Henk Blauwblomme uitstekend, stond na 12 beurten op een 17-10 voorsprong, maar na 20 beurten had de Belg uit Waregem middels een serie van vijf caramboles de partij weer gelijk getrokken. Vanaf dat moment lukte bij de Hengeloër niets meer en met onder andere series van 7, 6 en 5 caramboles ging de winst na 30 beurten naar Apeldoorn. Pijl bleef op 24 caramboles steken. De uiteindelijke nederlaag kwam tot stand in de partij tussen Anno de Kleine en Raimond Burgman. Burgman begon veel beter dan de man uit Helmond, 11-25 na 12 beurten, en koerste op een grote overwinning af. De Kleine probeerde in de slotfase nog wel iets terug te doen, maar na 40 beurten bereikte Burgman de eindstreep. De kopman van Holland Mineraal miste daarna de nabeurt en bleef op 38 caramboles staan.

“We hadden minimaal een punt moeten pakken en misschien wel twee. Wint Spilleman zijn wedstrijd, dan wordt de druk bij de tegenstander nog groter en krijgen we meer kansen op de volle winst”, aldus een teleurgestelde captain Ronny Hazewinkel.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven