Holland Mineraal: overwinning in Sluiskil

HAARLO – Het Lochemse Holland Mineraal is de competitie uitstekend begonnen. In Sluiskil versloegen de driebandenspelers van captain Ronny Hazewinkel zaterdagavond promovendus Garage Verbrugge met 2-6. De basis voor deze overwinning werd al in de eerste twee partijen gelegd door overwinningen van Stefan Spilleman en Jelle Pijl. Spilleman stond in zijn partij tegen Patrick Vasseur na 36 beurten al op een comfortabele 12-38 voorsprong, maar hij had toch 21 beurten nodig om de laatste zeven caramboles bij elkaar te sprokkelen. Zijn tegenstander kwam nog terug tot 28 caramboles. Op de andere tafel won Hengeloër Jelle Pijl in 27 beurten van Berry Dallinga door onder andere twee maal een serie van acht en één van zes caramboles.

De winst werd definitief veilig gesteld door Frans van Schaik die tegen zijn oud teamgenoot Therese Klompenhouwer direct al een gat sloeg en halverwege een voorsprong had van 10-28. Klompenhouwer deed daarna nog wel iets terug, maar Van Schaik won zonder problemen met 36-50 na 52 beurten. Kopman Anno de Kleine speelde vooral in het eerste deel van de wedstrijd tegen Bart Ceulemans een matige en moeizame partij. Hij keek al snel tegen een 10-0 achterstand aan, maar wist halverwege de schade nog te beperken tot 25-21. In het tweede deel van de partij leek hij de rollen omgedraaid te hebben, kwam op een 36-38 voorsprong, maar met een serie van acht caramboles redde de Belg de eer voor de thuisclub: 50-41 na 41 beurten.

Captain Hazewinkel was blij met de overwinning, “maar het ging allemaal nog wat te moeizaam, maar hoe we er echt voorstaan moet blijken op zaterdag 14 september wanneer het Apeldoornse A1 Biljarts op bezoek komt”, was zijn commentaar.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven