Infoavond sportgeneeskunde bij VIOS

BELTRUM – Op maandag 14 oktober organiseert de Sport Federatie Berkelland een informatieve avond over sportblessures en sportgeneeskunde. ”Hiervoor hebben we sport- en orthomanueel arts Wolter Kluivers uit Eibergen bereid gevonden deze avond te verzorgen. De avond is bedoeld voor sporters, trainers en sportmedische begeleiders.” Voor de sporter is het van groot belang zo snel en goed mogelijk te weten hoe met een blessure om te gaan. Een snelle en juiste diagnose en de juiste behandeling zijn hierbij essentieel. Veelal krijgt de sporter veel verschillende adviezen te horen en weet  dan niet meer wat de beste aanpak is; dat is niet nodig. Ook zijn de preventie van blessures en mogelijke andere gezondheidsproblemen hierbij  belangrijk.

Een sportarts is hiervoor speciaal opgeleid (medisch specialist met 4 jaar opleiding). Wolter Kluivers laat in de presentatie zien wat de sportarts voor de sporter/voor teams kan betekenen en welke onderzoeken daarbij worden gebruikt. Dit zal op een toegankelijke manier gebeuren o.a. met de nodige praktijkvoorbeelden. Veel voorkomende blessures worden besproken en er komen sportkeuringen en diverse inspanningstesten aan de orde.

Wolter Kluivers kan uit een ruime ervaring putten en heeft vele sporters begeleid zelfs van wereldtop niveau. (o.a. schaatsteam Liga , BVO Heracles , topwielrenners GIANT, Jong Oranje voetbal). De avond wordt gehouden in de kantine van VIOS Beltrum en begint om 19.30 uur. Opgeven kan via [email protected].

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven