Lichtklassiek concert met Berkellanders

EIBERGEN/BORCULO – Negen zangers en zangeressen uit Berkelland werken zondagmiddag 13 oktober om 15.00 uur in Theater De Storm in Winterswijk mee aan een groot opera-, operette- en musicalconcert door het regionale koor Classic WM. Dat zijn Henriëtte Bouwman uit Borculo, Bep Noevers (Rekken), Betty Buter-Leerink (Neede) en Jet van den Bos, Anneke en Kees Broer, Corry van Haaften, Joop Dijkman en Marjon Westerdiep, allen Eibergen. Laatstgenoemde treedt als soliste op en zingt de indrukwekkende aria Casta diva uit de opera Norma van Bellini. Voor de pauze worden onder andere werken gezongen als het Paaskoor, Klokkenkoor, Gevangenenkoor en Slavenkoor van Mascagni, Leoncavello en Verdi. Na de pauze staan liederen op het muzikale menu uit Sweet Charity, Pariser Leben en Porgy and Bess èn Your Song van Elton John.

Als solisten treden behalve Marjon Marijke ten Kate, Enneke Klomps,  Ronald Eggink en Ben Stevens (Winterswijk), Martin Hogenkamp (Lichtenvoorde) en Simone Schutten(Groenlo) op. Leiding heeft Emile Engel uit Lichtenvoorde. Bijpassende achtergrondbeelden van André te Hennepe en Léon Wijkamp versterken het gezongen verhaal. De zangers worden aan de vleugel begeleid door de in Eefde geboren Evert-Jan de Groot uit Utrecht.

Speciale gast is de 14-jarige violist Papillon Boddeke uit Zutphen. De tiener speelt -door de pianist begeleid- de wervelende Csárdás van Monti . Marion Meinen uit Meddo presenteert het programma. (Classic WM zal op zondag 16 maart 2014 optreden in Theater ’t Spieker te Eibergen, aanvang 15.00 uur.)

Meer info over kaartverkoop www.theaterdestorm.nl en www.classicwm.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven