Schuurman BZC bereikt 2e kwalificatie

BORCULO – Landskampioen Schuurman BZC speelde van woensdag 25 september tot en met zaterdag 28 september in Napels de eerste kwalificatieronde ronde van de Champions League. Als enige Nederlandse ploeg is Schuurman BZC actief op het hoogste Europese platform. In Italie werden in krap drie dagen 5 wedstrijden gespeeld: gestart werd woensdag om 16:30 u. en de laatste wedstrijd werd zaterdagmorgen om 9:00 uur afgewerkt. Het Achterhoekse team met zeven A-Internationals in haar gelederen speelde een sterke reeks wedstrijden. Op woensdag kwam het team net op tijd aan voor de eerste wedstrijd. In verband met kosten en vrije dagen van een aantal spelers en stafleden werd er gereisd op de eerste wedstrijddag en natuurlijk had het vliegtuig vertraging.

Geen ideale voorbereiding voor het bedrijven van topsport. In de wedstrijd tegen de Italiaanse thuisploeg werd er ondanks de niet ideale voorbereiding een goed resultaat neergezet. De volgende morgen werd om 8:30 uur de volgende wedstrijd alweer gespeeld tegen CN Marseille, dat zich behoorlijk had versterkt ten opzichte van het team in 2011. Kennelijk waren de BZC-ers nog vermoeid van de vorige (reis)dag en de gespeelde wedstrijd, want het meest ruime verlies van het toernooi werd geleden tegen de sterke Franse ploeg. Wel wist de 17-jarige debutant, Ruud Tilleman, zijn eerste Europese doelpunt te maken. Midden op de middag werd diezelfde dag gespeeld tegen het Nationale team van Malta, dat onder de naam Valletta WPC deelnam aan het toernooi.

Deze wedstrijd ontaarde in een waar doelpuntenfestijn, want maar liefst 25 keer werd het doel gevonden. Aanvoerder Otto Frikk en Thomas Lucas wisten zelfs zes keer te scoren. Door de winst in deze wedstrijd plaatste het team zich officieus voor de volgende ronde. In de laatste twee wedstrijden tegen de topteams Mladost Zagreb (Kroatië) en Sint Kazan (Rusland) konden de Achterhoekers ook een goed resultaat neer zetten. Zaterdagmorgen vroeg tegen Kazan had Schuurman BZC zelfs tot in de laatste minuut kans op een gelijk spel. De tweede kwalificatieronde werd dan ook bereikt.

Inmiddels is de loting verricht en heeft de Europese bond LEN bekend gemaakt, dat Schuurman BZC  in Belgrado naast thuisploeg Rode Ster gaat spelen tegen twee Russische ploegen namelijk: Spartak Volgograd en weer Sintez Kazan. Vorig seizoen werd in Nijverdal en in Volgograd al gespeeld tegen Spartak. In Napels heeft BZC laten zien, dat zij goed kan spelen tegen Kazan. Op papier is het een zware loting, maar wanneer er van Kazan wordt gewonnen dan zou BZC zich als derde van de poule kunnen plaatsen voor de Eurocup.

Alleen de eerst twee ploegen plaatsen zich voor de 3e ronde Champions League. De wedstrijd worden gespeeld in het weekeinde van 11-12 oktober 2013. Het definitieve wedstrijdschema wordt nog bekend gemaakt.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven