Schuurman BZC bereikt 2e kwalificatie

Door Redactie op 30-09-2013

BORCULO – Landskampioen Schuurman BZC speelde van woensdag 25 september tot en met zaterdag 28 september in Napels de eerste kwalificatieronde ronde van de Champions League. Als enige Nederlandse ploeg is Schuurman BZC actief op het hoogste Europese platform. In Italie werden in krap drie dagen 5 wedstrijden gespeeld: gestart werd woensdag om 16:30 u. en de laatste wedstrijd werd zaterdagmorgen om 9:00 uur afgewerkt. Het Achterhoekse team met zeven A-Internationals in haar gelederen speelde een sterke reeks wedstrijden. Op woensdag kwam het team net op tijd aan voor de eerste wedstrijd. In verband met kosten en vrije dagen van een aantal spelers en stafleden werd er gereisd op de eerste wedstrijddag en natuurlijk had het vliegtuig vertraging.

Geen ideale voorbereiding voor het bedrijven van topsport. In de wedstrijd tegen de Italiaanse thuisploeg werd er ondanks de niet ideale voorbereiding een goed resultaat neergezet. De volgende morgen werd om 8:30 uur de volgende wedstrijd alweer gespeeld tegen CN Marseille, dat zich behoorlijk had versterkt ten opzichte van het team in 2011. Kennelijk waren de BZC-ers nog vermoeid van de vorige (reis)dag en de gespeelde wedstrijd, want het meest ruime verlies van het toernooi werd geleden tegen de sterke Franse ploeg. Wel wist de 17-jarige debutant, Ruud Tilleman, zijn eerste Europese doelpunt te maken. Midden op de middag werd diezelfde dag gespeeld tegen het Nationale team van Malta, dat onder de naam Valletta WPC deelnam aan het toernooi.

Deze wedstrijd ontaarde in een waar doelpuntenfestijn, want maar liefst 25 keer werd het doel gevonden. Aanvoerder Otto Frikk en Thomas Lucas wisten zelfs zes keer te scoren. Door de winst in deze wedstrijd plaatste het team zich officieus voor de volgende ronde. In de laatste twee wedstrijden tegen de topteams Mladost Zagreb (Kroatië) en Sint Kazan (Rusland) konden de Achterhoekers ook een goed resultaat neer zetten. Zaterdagmorgen vroeg tegen Kazan had Schuurman BZC zelfs tot in de laatste minuut kans op een gelijk spel. De tweede kwalificatieronde werd dan ook bereikt.

Inmiddels is de loting verricht en heeft de Europese bond LEN bekend gemaakt, dat Schuurman BZC  in Belgrado naast thuisploeg Rode Ster gaat spelen tegen twee Russische ploegen namelijk: Spartak Volgograd en weer Sintez Kazan. Vorig seizoen werd in Nijverdal en in Volgograd al gespeeld tegen Spartak. In Napels heeft BZC laten zien, dat zij goed kan spelen tegen Kazan. Op papier is het een zware loting, maar wanneer er van Kazan wordt gewonnen dan zou BZC zich als derde van de poule kunnen plaatsen voor de Eurocup.

Alleen de eerst twee ploegen plaatsen zich voor de 3e ronde Champions League. De wedstrijd worden gespeeld in het weekeinde van 11-12 oktober 2013. Het definitieve wedstrijdschema wordt nog bekend gemaakt.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->