Schuurman BZC speelt Champions League in Napels

BORCULO – Na de verloren wedstrijd om de Super Cup van zondag jl. vertrekt de ploeg van landskampioen Schuurman BZC naar Italië. In Napels kan het team vanaf woensdag een plek in de tweede kwalificatieronde van de Champions League afdwingen. Op bezoek bij CN Acquachiara speelt Schuurman BZC in vier dagen tijd tegen een sterke thuisploeg, Sintez Kazan RUS en Mladost Zagreb CRO. Ook wordt gespeeld tegen het Franse CN Marseille, waarvan BZC in 2010 net met 10-9 verloor. De poule van zes wordt gecompleteerd door de Nationale ploeg van Malta. Deze formatie bestaat uit reservespelers die in Napels internationale ervaring zullen gaan op doen.

De laatste ploeg lijkt vooraf de minst aansprekende en dus voor de Achterhoekers een kans om te eindigen als vijfde in de pool, zodat een plek in de tweede ronde wordt veilig gesteld.  In tegenstelling tot Schuurman BZC bestaan de overige teams uit full professionals.  Spelers Schuurman BZC: Robert Beskers, Otto Frikk (captain), Lars Reuten, Jeroen Kuilman, Lars Gottemaker, Rob Gottemaker,Dave Gabriel, Thomas Lucas, Jesse Koopman, Matthijs Lucas, Thomas de Haan en Ruud Tilleman. Ruud Tilleman maakt als 17-jarige zijn Europese debuut.

De inwoner van Ruurlo doorliep vanaf zijn 9e jaar  de hele jeugdopleiding van Schuurman BZC en werd vorig zijn Nederlands Kampioen met het team Onder 17. Verder speelt bij Schuurman BZC oudgediende Dave Gabriel (nu AquaNovio) mee in Napels om het team te versterken.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven