Topteam Overkamp speelt gelijk in Leusden

Door Redactie op 23-09-2013

HOLTERHOEK – In de Nationale eerste divisie topteam competitie heft het topteam gelijk gespeeld tegen Hektisch Biljartschool uit Leusden. De eerste ontmoeting werd gewonnen met 4-2 maar de tweede rond werd met dezelfde cijfers verloren. Hans Klok zorgde voor de eerste punten door in het Libre Edgar den Hek te verslaan. In de 4e beurt kreeg hij de ballen in de serie american om vervolgens met een serie van 235 de partij in 4 beurten te beslissen. Den Hek kwam niet verder dan 18 caramboles.

Brian ter Braak troefde in het ankerkader 47/2 André Peereboom af. Partij ging lang gelijk op. Ter Braak kon met een serie van 38 als eerste afstand nemen. Peereboom kwam niet in zijn spel en moest na 20 beurten de overwinning aan ter Braak laten. Eindstand 122-175. Axel Büscher had lang het initiatief in zijn wedstrijd tegen Jacques de Beurs. De Beurs kon met een serie van 20 langszij komen en gaf deze voorsprong niet meer uit handen. Büscher kwam nog dichtbij maar moest na 14 beurten de overwinning aan de Beurs laten.

In de tweede ontmoeting veranderde het topteam de opstelling. Klok ging naar het ankerkader 47/2 en ter Braak mocht het Libre voor zijn rekening nemen. Peereboom wilde zich revancheren van zijn vorige wedstrijd. Hij begon sterk en had na 3 beurten middels een serie van 53 een voorsprong van 73-14. Klok kon deze achterstand niet meer goedmaken. In de 12e beurt bereikte Peereboom als eerste de finish. Klok kwam tot een score van 115. Ter Braak moest winnen om de wedstrijd niet direct al te verliezen. De partij werd een marathon partij waarbij moeilijke ballen werden gemaakt maar werden net zo snel weer afgelost door een makkelijke bal te missen.

Ter Braak won uiteindelijk de partij door deze in de 16e beurt uit te spelen met een serie van 85. Hek kwam niet verder dan 112 caramboles. Büscher moest in zijn tweede wedstrijd wederom zijn meerdere erkennen in een sterk spelende Jacques de Beurs. De partij ging de eerste beurten gelijk op met een lichte voorsprong voor de Beurs. Met kleine series kon de Beurs zijn voorsprong verder uitbouwen terwijl Büscher ongelukkiger begon te spelen. Middels een serie van 22 kon de Beurs in de 16e beurt als eerste de 75 te maken caramboles bij een spelen.

Toch een verrassende uitslag. De nederlaag van Klok in het 47/2 was niet op gerekend. Dat hij wedstrijd ritme mist is na 10 afwezigheid natuurlijk niet zo gek maar hier had ook Hans Klok zelf niet op gerekend zeker nadat het Libre zo goed was verlopen, aldus de teamleider van het topteam.

Copyright © 2012 NUB
Realisatie: Niels Voortman - Computer-Parts.NL - Eibergen
Bandenservice Vermeulen Eibergen

Twaalf podiumplaatsen voor judoka’s
NEEDE - Dorpshuis Het Trefpunt in Zandpol (Drenthe) stond afgelopen zaterdag in het teken van de judosport, hier werd voor de eerste keer het Mikata-j......
Lees verder »

Negen maal goud voor judoka’s ’t Höfke
NEEDE - Sporthal De Mossendam aan de Mossendam te Goor stond afgelopen zondag in het teken van de judosport. Hier werd voor de negende keer het tweede......
Lees verder »

Topteam Berkelland verliest en wint bij BCA in Arnhem
HAARLO - Het is de carambole spelers van Topteam Berkelland uit Haarlo zaterdag niet gelukt om met de volle winst bij Biljartcentrum Arnhem terug te k......
Lees verder »

HCR Prinsen verliest in Apeldoorn van A 1 Biljarts
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen leden zondagmiddag een 6-2 nederlaag bij hekkensluiter A1 Biljarts. Halverwege stond het nog 2-2, maar i......
Lees verder »

VV DEO F1 is Kampioen geworden
BORCULO - DEO F1 is afgelopen zaterdag kampioen geworden! Het bleef spannend omdat zij tot de laatste wedstrijd op een gedeelde eerste plaats stonden.......
Lees verder »

RGV Gala in 4 jaargetijden op 29 november
RUURLO - Zaterdag 29 november vindt in de sporthal ’t Rikkenhage weer het tweejaarlijkse RGV Gala plaats. Net als de vorige succesvolle editie is er g......
Lees verder »

HCR Prinsen trekt aan het kortste eind
HAARLO - Het is HCR Prinsen uit Haarlo zondagmiddag niet gelukt om de aansluiting met de top vier in de ere divisie driebanden te bewerkstelligen. In ......
Lees verder »

HCR Prinsen dicht bij een puntendeling in Den Haag
HAARLO - De driebandenspelers van HCR Prinsen uit Haarlo waren zondag in Den Haag bij Biljartcafé Jorissen dicht bij een puntendeling, maar uiteindeli......
Lees verder »

-->