Touwtrekkers Heure en Eibergen winnen

BORCULO/EIBERGEN – Op het laatste competitietoernooi van gewest Oost dat in Erichem werd gehouden wist TTV Eibergen in drie gewichtsklassen de oostelijke titel binnen te halen. ’s Morgens werd er al gewonnen in de 680 kg.A klasse, ’s middags ging de overwinning naar de Eibergse mannen in zowel de 640 kg. A als de B klasse. In de 640 A klasse werd het nog even spannend toen bleek dat TTV Eibergen niet hun dag had. De ruime voorsprong die men had op TTV Vios Bison, 13 punten, werd bijna ingehaald door de mannen uit Beltrum. Omdat Vios Bison onnodig punten verspeelde aan OKIA uit Holten bleef TTV Eibergen hun directe concurrent nipt voor en werd met slechts drie punten verschil alsnog kampioen.

TTV Heure deed het in de 680 kg. A minder goed dan verwacht en moest de derde plaats laten aan TTV Vorden. Doordat een drietal vaste spelers niet aanwezig waren moest er stevig gepuzzeld worden om de teams compleet te krijgen. De 680 kg. B klasse werd wel door de Borculose mannen gewonnen met ruime voorsprong op nummer twee TTV Oele. In de 720 kg.klasse werd TTV Heure met grote voorsprong kampioen, de titel was op het voorlaatste toernooi al veiliggesteld.

De Borculose jeugd kreeg een teleurstelling te verwerken. Hoewel ze op een goede derde plaats begonnen aan dit toernooi moesten ze na afloop van deze dag genoegen nemen met een plek net naast het podium. De Damesklasse werd gewonnen door TTV Schutshof, Eibergen werd hier tweede voor TTV Koapman. Over twee weken zullen de Europese Kampioenschappen worden gehouden in Assen.

TTV Eibergen en TTV Heure zijn de hofleveranciers voor de Nationale teams in de Heren 560, 640, 680 en 720 kg klasse.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven