Uitslagen Festunique en kermis Beltrum

BELTRUM – Duizenden bezoekers keken zondagmiddag 1 september hun ogen uit tijdens het bloemencorso van Festunique in Beltrum. Elf grote wagens begeleidt door muziek en theater trokken door de straten en ontlokten menig oh en ah. Het publiek werd perfect vermaakt. Voorafgaand aan de optocht en ook tijdens het corso velde de jury haar mening over de wagens. De uitslag werd maandag in de overvolle feesttent bekend gemaakt. Op de eerste plaats eindigde de groep The Rising Hoop met hun creatie Vuilnisbakkenras. Een geweldige prestatie van deze piepjonge groep die pas voor de tweede keer een corsowagen bouwt.

Op de wagen Vuilnisbakkenras struint een immense hond over een vuilnisbelt. Het dier is een technisch hoogstandje. Met behulp van vacuüm bewegen de kop en verschillende ledematen. Al struinend maakt het dier er echter wel een zooitje van… De vakjury gaf de creatie 6.351 punten, 256 punten meer dan de nummer 2: Lintvelde met Code. De derde plaats was voor Oet Alle Windstreken met hun survivaltitanen (6.059 punten).

De publieksprijs werd dit jaar een prooi voor de survivaltitanen van Oet Alle Windstreken. Het publiek waardeerde de wagen Code van Lintvelde net als de jury ook met de tweede plaats. Derde in de ogen van het publiek was De Vikings met Steigeren.

De beste creatie van het jeugdcorso was volgend de jury ‘Met de kermis willen wij in het Lunapark en niet op school aan het wark’ van Bregje Lankveld, Merle Huinink, Luna Koster, Aniek Roelvink, Wiep Schilderinck en Hind Schilderinck. De winnaar van de publieksprijs bij de jeugd was Topkonijn van Mette Koster en Jet Groot Kormelink. Maandagochtend werden traditioneel ook de wedstrijden ringsteken gehouden. Winnaars werden Jelmer ten Dam (fiets-jeugd), Mia Heutinck (fiets-dames), Gerard Hartjes (fiets-heren), Marieke Versteegt (paard-volwassenen) en Esmee Berentsen (paard-jeugd).

Grote wagens, vakjury 1.  The Rising Hoop – Vuilnisbakkenras 2.  Lintvelde – Code 3.  Oet Alle Windstreken – Survivaltitanen 4.  Vikings – Steigeren 5.  Dynamite – Das Boot 6.  Dorpsstraat – Chinese Vliegers 7.  Slinge – Slag um Grolle 8.  Losse Flodders – The Black Parade 9.  Klunt – Medusa 10. Wielderink – Machtswisseling 11. De Toekomst – Paintbal

Grote wagens, publieksprijs 1.  Oet Alle Windstreken – Survivaltitanen 2.  Lintvelde – Code 3.  Vikings – Steigeren 4.  The Rising Hoop – Vuilnisbakkenras 5.  Dynamite – Das Boot 6.  Slinge – Slag um Grolle 7.  De Toekomst – Paintbal 8.  Losse Flodders – The Black Parade 9.  Klunt – Medusa 10. Dorpsstraat – Chinese Vliegers 11. Wielderink – Machtswisseling

Jeugdcorso, vakjury 1.  Met de kermis willen wij in het Lunapark en niet op school aan het wark – Bregje Lankveld, Merle Huinink, Luna Koster, Aniek Roelvink, Wiep Schilderinck en Hind Schilderinck 2.  Het bierglas – Tim Krabbenborg, Rens Schilderinck, Seb Maarse, Liroy Klein Gunnewiek en Kay te Woerd 3.  De boer is troef – Tim Roelvink en Bram Lankveld. Jeugdcorso, publieksprijs: 1.  Topkonijn – Mette Koster en Jet Groot Kormelink 2.  Kampioen 2025 – Seb Beusink, Eize Stevens, Bram ten Have, Mika Schilderinck, Niek Klein Teunte en Jur Belterman 3.  Happy kermis – Jochem te Boome, Jurn Hopmans en Dirk te Plate

Ringsteken paard (volwassenen) 1.  Marieke Versteegt 2.  Kerstin te Bogt 3.  Ria Zieverink. Ringsteken paard (jeugd) 1.  Esmee Berentsen 2.  Carmen Huls 3.  Pien Klein Goldewijk. Ringsteken fiets (heren) 1.  Gerard Hartjes 2.  Bennie Nijhuis 3.  Paul te Bogt. Ringsteken fiets (dames) 1.  Mia Heutinck 2.  Francis Wolterink 3.  Hedwig te Woerd. Ringsteken fiets (jeugd) 1.  Jelmer ten Dam 2.  Gijs Groot Kormelink 3.  Ram te Bogt

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven