Uitstekende winst voor Holland Mineraal

HAARLO – De driebandenspelers van Holland Mineraal hebben zicht uitstekend hersteld van de 3-5 nederlaag thuis tegen A1 Biljarts. In Oss versloeg de Lochemse formatie van coach Ronny Hazewinkel Aardexpress met 1-7. De basis voor deze prima prestatie werd al in de eerste twee partijen gelegd door overwinningen van Stefan Spilleman en Frans van Schaik op respectievelijk Bert Pijnenburg en Marti Hermse. Beide spelers begonnen moeizaam, maar kregen toch halverwege de overhand. Van Schaik won uiteindelijk na 27 beurten, terwijl zijn tegenstander op 29 caramboles bleef steken en Spilleman maakte zijn partij in 48 beurten uit met een slotserie van vier caramboles. Pijnenburg kwam niet verder dan 34 caramboles.

In de volgende twee partijen maakte vooral Stefan Galla tegen Rudy de Laet een sterke indruk. Tot 23-25 kon De Laet de Duitser nog bijbenen, maar daarna was het Galla die de partij dicteerde. Het was alleen jammer dat hij voor de laatste drie caramboles acht beurten nodig had waardoor De Laet nog terug kon komen tot 44 caramboles.

Op de andere tafel speelden de beide kopmannen, Anno de Kleine en Arie Weijenburg, een spannende partij met een licht voordeel voor Weijenburg, 19-18 en 40-37. Hij finishte na 38 beurten wel als eerste, maar bijtertje De Kleine maakte in de nabeurt de benodigde twee caramboles, waardoor ook hij zijn eerste partij punt binnen haalde.

“Wij hebben als team een prima prestatie neergezet”, aldus een zeer tevreden Hazewinkel na afloop. “Tevens hebben we goed kunnen profiteren van de uitslagen van de andere wedstrijden, waardoor wij zijn opgerukt naar de derde plaats, direct achter TEAM S.T.Z. de tegenstander van volgende week”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven