Vrij eenvoudige overwinning HCR Prinsen

HAARLO – HCR Prinsen is de driebandencompetitie in de eerste divisie uitstekend begonnen. In eigen huis versloeg het team van captain Michel van Silfhout het bezoekende Constructor Staalbouw uit Warmenhuizen verdiend en afgetekend met 8-0. De basis werd al in de eerste twee partijen gelegd door overwinningen van Michel van Silfhout en Raymund Zwertz. De captain had na 19 beurten al 23 caramboles gescoord en daardoor een ruime voorsprong op genomen op Henny Wezenbeek. Dertien nullen op rij van de man uit Dieren bracht de spanning nog even terug maar uiteindelijk bleef de winst na 52 beurten met 40-33 in Haarlo.

Op de andere tafel behaalde alleskunner Raymund Swertz een regelmatige 40-29 overwinning op Wim Stroet. De Noord-Limburger had hier 43 beurten voor nodig. In het tweede deel van de wedstrijd was alleen de partij tussen Markus Galla en Jan Posthumius spannend. Na een gelijkopgaande wedstrijd trok de Duitser in Haarlose dienst na 37 beurten met 45-41 aan het langste eind. Galla kwam tot een moyenne van 1.216 en Posthumius behaalde een moyenne van 1.108.

De strijd tussen de beide kopmannen, Dave van Geel en Henk Overmars werd een gemakkelijke prooi voor de man uit Zuid-Limburg. Met onder andere een hoogste serie van deze middag in Haarlo van zeven caramboles beslechtte hij de wedstrijd na 42 beurten. Zijn opponent bleef op 35 caramboles steken.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven