Winst: Prima herstel voor HCR Prinsen

HAARLO – Prima herstel HCR Prinsen door winst op Biljartcentrm Arnhem De driebandenspelers van HCR Prinsen hebben zich prima hersteld van de nederlaag van afgelopen weekend in Bergeijk tegen Burgmans Biljarts. In eigen huis werd het nog ongeslagen Biljartcentrum Arnhem met een 6-2 richting de Gelderse hoofdstad gestuurd. De enige nederlaag van deze middag kwam op naam van captain Michel van Silfhout, die na een goed begin, toch de eer aan Rob de la Motte moest laten. Van Silfhout stond na 46 beurten nog wel op een 27-26 voorsprong, maar zeven nullen op rij en een wel scorende tegenstander bracht de stand na 34 beurten op 29-32.  Een serie van vijf caramboles in beurt 56 bracht de definitieve beslissing. Uiteindelijk ging de winst na 63 beurten met 34-40 naar De la Motte.

Op de andere tafel had de Duitser Carsten Lässig de thuisclub al op een 2-0 voorsprong gezet door Martijn Egbers in 56 beurten met 40-28 te verslaan. Na de pauze had Markus Galla in het begin nog wel moeite met Gert Jan Esveldt, maar halverwege stond de Duitser al op een comfortabele 24-16 voorsprong. Na 43 beurten bereikte hij de finish, terwijl zijn tegenstander op 28 caramboles bleef steken. De beslissing moest vallen in de partij tussen de beide kopmannen Dave van Geel en Rudy Gerritsen.

De captain van de Arnhemse formatie stond vanaf het begin aan de goede kant van de score, had na 33 beurten nog een voorsprong van 29-35, maar toen stokte bij hem de productie machine, terwijl Van Geel toen pas bezit kreeg van de ballen. Met slotseries van 4, 5 en 1 carambole bereikte hij als eerste de 45 caramboles. In de nabeurt kwam Gerritsen nog tot 37 caramboles.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven