De Nierstichting haalt 2.358,65 euro op

BORCULO – In heel Nederland gingen van 16 t/m 21 september ruim 80.000 collectanten de straat op voor de Nierstichting. In Borculo is tijdens de Nationale Collecteweek € 2.358,65 ingezameld. Met dit geld zet de Nierstichting alles op alles om ervoor te zorgen dat mensen met een nierziekte in leven blijven en ook écht kunnen blijven leven.

“Werken je nieren niet, dan ga je dood. Dit klinkt misschien hard, maar is helaas wel de realiteit”, zegt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. “Dialyse is een levensreddende behandeling, maar erg zwaar en neemt slechts twintig procent van de nierfunctie over. Daarom voelen nierpatiënten zich vaak moe en ziek en gaat hun conditie steeds verder achteruit. Een niertransplantatie is meestal de beste oplossing, er is echter nog steeds sprake van een groot tekort aan orgaandonoren.” De Nierstichting strijdt voor meer donoren, maakt zich hard voor preventie en werkt vastberaden aan een draagbare kunstnier.

Carla Lubberdink, collectecoördinator van de Nierstichting in Borculo benadrukt: “De Nierstichting ontvangt geen geld van de overheid. Jaarlijks wordt ruim 4 miljoen euro opgehaald tijdens de collecte. Dat is ongeveer 25% van onze totale inkomsten en daarmee van essentieel belang voor het werk van de Nierstichting”. Rondom de collecteweek voerde de Nierstichting een campagne met als thema ‘Waar leef jij voor?’. “Met deze campagne toont de Nierstichting dat leven en alles uit het leven halen niet vanzelfsprekend is voor nierpatiënten. De Nierstichting heeft daarom nog genoeg om voor te leven: een beter leven voor nierpatiënten. Ook in onze regio hebben we er alles aan gedaan om mensen te laten bijdragen aan een beter leven voor nierpatiënten en een prachtig bedrag opgehaald voor de Nierstichting.”

De jubilarissen van de Nierstichting in Borculo werden ook dit jaar weer in het zonnetje gezet. Van links naar rechts op de foto: dhr. Bondt (10 jaar collectant), mw. Kreunen (25 jaar collectant), mw. van Dreumel (25 jaar collectant), mw. Klein Haneveld (30 jaar collectant) en mw. Smienk (10 jaar collectant). Niet op de foto staan mw. Franck (35 jaar collectant) en mw. Bakkenes (10 jaar collectant). Alle jubilarissen hebben een kleine attentie van de Nierstichting gekregen voor hun inzet.

Inwoners van Borculo die de collectanten van de Nierstichting hebben gemist of die geen kleingeld in huis hadden, kunnen hun bijdrage overmaken op ING 88.000 t.n.v. Nierstichting Nederland te Bussum. SMS-en kan ook: SMS NIER2 naar 4333 (één SMS is een eenmalige gift van 2 euro*) of SMS NIER5 naar 4333 (één SMS is een eenmalige gift van 5 euro*). (*exclusief telefoonkosten. Voor meer informatie kijk op nierstichting.nl/actievoorwaarden.)

Wil u ook een bijdrage leveren als vrijwilliger voor de Nierstichting in Borculo? Neemt u dan contact op met coördinator Carla Lubberdink, via telefoonnummer 0545-271014 of e-mail: [email protected]. Of meld u aan via www.nierstichting.nl.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven