Dynamo-heren winnen van VIOS/Eefde

NEEDE – Het herenteam van Elite/Dynamo nam het afgelopen weekend op tegen een oude bekende : VIOS uit Eefde. Met een gehavende selektie werd aan de wedstrijd begonnen : met name het ontbreken van libero Jorn Huijsman zorgde voor veel onrust in de passing. VIOS/Eefde maakte daar dankbaar gebruik van en pakte de eerste set relatief makkelijk met 19-25.

In de tweede set werd er door de thuisploeg orde op zaken gesteld : de passing was beter verzorgd en daardoor kon er gevarieerder worden aangevallen. Met name diagonaalspeler Bas Paalman liet veel fraaie punten noteren, waardoor de ploeg van trainer Helmuth ter Braack ( voor de gelegenheid óók de coach deze wedstrijd ) de tweede set met 25-19 won.

In het vervolg van de wedstrijd toonde Elite/Dynamo zich telkens het betere team, al was er van opgeven aan de kant van VIOS/Eefde geen sprake : telkens wanneer de thuisploeg een gaatje wist te slaan, vochten de eefdenaren zich terug en maakten het de thuisploeg weer lastig. De derde set ging met 25-19 naar de thuisploeg en ook de vierde set was een prooi voor de spilbroekbewoners, al moest er in de slotfase van de vierde set nog even flink worden gestreden : 25-21.

Door de 3-1 overwinning steeg de ploeg uit Neede naar een mooie derde plaats in de promotieklasse A. Met 14 punten uit 4 wedstrijden, staan alleen de tweede teams van Devolco ’88 en Harambee boven de needenaren. Komende zaterdag staat een uitwedstrijd tegen Twente Sparta/Volley ’68 op het programma.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven