Hans Melchers koopt ook de Orangerie

RUURLO – De directie van Hotel Avenarius en Hans Melchers zijn verheugd te kunnen mededelen dat zij tot overeenstemming zijn gekomen over de verkoop van de Orangerie aan de heer Melchers. Hiermee komen Kasteel Ruurlo en de Orangerie na vele jaren opnieuw in een hand. Tevens is overeengekomen dat Hotel Avenarius tot eind oktober 2014 de Orangerie in zijn huidige functie kan blijven gebruiken.

Daarna zal de Orangerie van Kasteel Ruurlo tevens geschikt gemaakt worden voor het gebruik als museumcafé en brasserie ten behoeve van het nieuwe Museum voor Realistische Kunst. Kasteel Ruurlo wordt al in 1326 genoemd. Bijna de gehele linkerkant van het huis is 16e-eeuws waarvan de grote vierkante toren in 1572 zijn huidige vorm kreeg. De “losse” toren aan de achterkant werd in de aanvang van de 17e eeuw bijgebouwd, waarvan de muur aan deze kant in de 19e eeuw van nieuwe geveltoppen werd voorzien.

Belangrijke delen van het interieur stammen uit het door Arnold Joost van Keppel gebouwde Huis De Voorst die in de 19e eeuw naar Ruurlo werden overgebracht. Het kasteel is tot 2005 circa 20 jaren als gemeentehuis van de voormalige gemeente Ruurlo in gebruik geweest.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven