Kansloze nederlaag Holland Mineraal

HAARLO – De driebandenspelers van het Lochemse Holland Mineraal hebben zondag in Den Haag een kansloze 6-0 nederlaag geleden bij Biljartcafé Jorissen. Na twee gespeelde partijen was het al 4-0 voor de thuisclub. Jelle Pijl begon wel redelijk, had zelfs een 11-18 voorsprong maar daarna ging er val alles mis bij de Hengeloër, waardoor captain Jeffrey Jorissen gemakkelijk het initiatief kon nemen en de winst in 36 beurten met 45-25 naar zich toe kon trekken. Stefan Spilleman kwam wel goed uit de startblokken, had na negen beurten al 22 caramboles gescoord, maar toen kwam ook bij hem de klad erin en was het Herman van Daalen die uiteindelijk de wedstrijdpunten binnenhaalde na 36 beurten: 45-35.

Ook in de laatste twee partijen hadden Anno de Kleine en Frans van Schaik geen verweer tegen respectievelijk Jean van Erp en Raymond Ceulemans. Beide spelers konden niet, net als de andere twee spelers van Biljartcafé Jorissen, beter omgaan met het materiaal, maar waren ook beter in het verzilveren van de geboden kansen. De Kleine keek bij de pauze al tegen een 25-11 achterstand aan, kwam in het tweede deel van de partij nog wel terug, maar na 40 beurten bereikte Van Erp de finish.

De Helmonder had toch nog 44 caramboles vergaard. De nu al legendarische legende Ceulemans liet in zijn partij opnieuw zien dat met hem, ongeacht zijn leeftijd, niet met hem te spotten valt. Na 32 beurten was ook deze partij een prooi voor de thuisclub en de Amsterdammer Van Schaik kwam niet verder dan 40 caramboles.

“We hebben een kansloze en ook in deze hoogte verdiende nederlaag geleden tegen een team dat op alle fronten de betere was”, aldus een zwaar teleurgestelde captain Ronny Hazewinkel.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven