Mooie overwinning voor Holland Mineraal

HAARLO – De driebandenspelers van het Lochemse Holland Mineraal hebben zondag een belangrijke overwinning geboekt op Van Wanrooy Transport. In Oosterhout won het team van captain Ronny Hazewinkel verdiend met 2-6. Na twee gespeelde partijen was de wedstrijd nog in evenwicht. Jelle Pijl verloor deze middag kansloos van Harrie van der Ven met 45-26 in 44 beurten. De Hengeloër kwam deze middag niet los en keek al snel tegen een grote achterstand aan. Op de andere tafel keek Stefan Spilleman na 25 beurten nog tegen een 27-17 achterstand aan, maar daarna kwam zijn tegenstander Ad Broeders duidelijk in een dip te zitten. Spilleman rook en greep zijn kans en zorgde na 58 beurten dat deze twee belangrijke partij punten binnen waren (37-45).

In het tweede deel van de wedstrijd ontspon zich een titanenstrijd tussen de twee kopmannen, Kurt Ceulemans en Anno de Kleine. Afwisselend namen de heren een voorsprong en toen op de andere tafel Stefan Galla vrij gemakkelijk Frank Martens de baas was gebleven door een sterke eindfase, 30-50 in 34 beurten, gaf dat De Kleine zoveel zelfvertrouwen en de wil om te winnen, dat hij uiteindelijk na 45 beurten met 41-50 aan het langste eind trok.

“Deze overwinning hadden we echt nodig”,aldus een zeer tevreden Ronny Hazewinkel na afloop. “Vooral de wil om te winnen en ook moeten winnen was duidelijk zichtbaar. Mijn spelers hebben veerkracht getoond vooral op momenten dat ze achter stonden. Jammer alleen dat Jelle Pijl niet loskwam anders was het helemaal perfect geweest”.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven