Schuurman BZC start competitie met winst

BORCULO – Tussen twee Champions League rondes in, vorige week in Napels en komende weekeinde in Belgrado, startte de competitie in de Waterpolo Eredivisie voor de mannen van regerend landskampioen Schuurman BZC uit Borculo. In zwembad ’t Timpke kwam tegenstander PSV uit Eindhoven verrassend snel op een voorsprong van 3-0 in de eerste periode. De BZC-ers begonnen veel te slap en te gemakkelijk aan het duel. Na de eerste periode stond na een inhaalrace een stand van 4-4 op  het bord. In de tweede periode was het Achterhoekse team veel sterker en leek het gemakkelijk van de tegenstander weg te lopen. Niets was minder waar, want de Eindhovenaren kwamen met een sterk spelende international Robin Lindhout terug tot een gelijkspel van 10-10.

Na weer een time out van coach Zeno Reuten, gaf het BZC-team gas en met name in de laatste periode haalde het team zijn niveau. De debuterende jeugdspeler, de 16-jarige Bilal Gbadamassi, trof vanaf de midvoorpositie twee keer het doel. De volgende wedstrijd wordt al op dinsdag 8 oktober gespeeld uit tegen Het Ravijn in Nijverdal (aanvang 21:00 u).

Op donderdag vertrekt de ploeg dan naar Belgrado om bij gastheer Rode Ster op vrijdagmiddag om 17:00 u te spelen tegen Sintez Kazan, zaterdagmiddag om 17:00 tegen de thuisploeg en op zondagmorgen om 10:00 u tegen Spartak Volgograd.

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven