Schuurman BZC wint Gelderse derby

BORCULO – Door een winst van 18-11 in de derde competitie wedstrijd op Polar Bears uit Ede heeft het team van Schuurman BZC zich duidelijk gerevancheerd voor het verlies in de Supercup van twee maanden geleden. Nu was het Achterhoekse team duidelijk sterker dan Polar Bears. De Beren probeerden zich te verweren met fysiek geweld in het water. Schuurman BZC bleef zijn eigen spel spelen en wist daardoor het spel de hele wedstrijd te controleren. Bijna had een beslissing van het arbitrale duo nog invloed op het wedstrijdverloop: na een score van Polar Bears op 13-9 probeerde BZC keeper, Robert Beskers zijn team wat op te peppen en gebruikte hiervoor wat krachttermen. Dit leverde hem tot zijn eigen verbazing en van alle aanwezigen een rode kaart op. Met nog bijna 6 minuten te spelen moest, bij gebrek aan een reservedoelman, speler Jesse Koopman de keeperscap opzetten.

Met name door zeer sterk verdedigen van zijn teamgenoten had hij weinig werk in het doel. BZC speelde de wedstrijd knap uit naar een eindstand van 18-11. Voorafgaand aan de wedstrijd werd afscheid genomen van aanvoerder Peter Siewers. Peter speelde in mei zijn laatste wedstrijd voor Schuurman BZC tijdens de finales van de play offs tegen UZSC. Hij behaalde hiermee met Schuurman BZC het derde achtereenvolgende landskampioenschap. Peter Siewers heeft een lange waterpolo carriere achter zich liggen. Bij De Robben in Hilversum speelde hij voor het eerst in de Eredivisie (toen nog: Hoofdklasse) en speelde hij ook al Europees, vervolgens stapte hij over naar Widex GZC Donk in Gouda  en promoveerde hij met hen naar de Eredivisie.

In 2006 startte hij bij Schuurman BZC en mede onder zijn aanvoering werd de promotie naar de Eredivisie een feit. Vervolgens was hij jarenlang de captain van het Borculose team en werden drie landskampioenschappen en een keer bekerwinst een feit.

 

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven