Smeenk in Eibergen bereikt hoogste punt

EIBERGEN – Een van de toplocaties in Eibergen heeft het hoogste punt bereikt. Het appartementengebouw Smeenk aan de Grotestraat krijgt steeds meer zijn vorm. En dat is reden voor wooncorporatie ProWonen om de bouwvakkers in het zonnetje te zetten! De betrokken werknemers van aannemersbedrijf Penterman en Barts installatietechniek zijn als dank voor hun inzet door ProWonen getrakteerd. Vanaf de bouwplaats liepen ze samen naar café restaurant de Klok waar een uitstekend pannenmaal geserveerd werd.

De twaalf levensloopgeschikte appartementen, waarbij alle vertrekken zonder traplopen te bereiken zijn, zijn rond 75 m2 groot en waren in korte tijd verhuurd. De winkels zijn allemaal op loopafstand, de Albert Heijn zelfs om de hoek. Het ontwerp van het gebouw  is gemaakt door Raaklein uit Eibergen. De bouw is begin dit jaar gestart. De toekomstige bewoners krijgen eind dit jaar de sleutels overhandigd. Maar voordat het zover is, mogen zij op zaterdag 12 oktober eerst een kijkje op de bouw nemen. Op 10 december krijgen de omwonenden de kans om het gebouw aan de binnenkant te bekijken. Zij krijgen hier persoonlijk een uitnodiging voor.

Ondertussen zijn er weer twee appartementen vrijgekomen. De betrokken klanten hebben een woning die zij helaas nog niet hebben verkocht. De vrij gekomen appartementen staan op www.thuisindeachterhoek.nl. De bouw van de Smeenk draagt niet alleen bij aan het aantal passende woningen voor  klanten. Ook draagt het indirect bij aan de leefbaarheid van Eibergen en omgeving. Want ProWonen maakt het liefst gebruik van lokale en regionale partners.

De wooncorporatie zoeken zoveel mogelijk architecten, aannemers, installateurs, schilders en andere vakmensen uit het eigen werkgebied. Dat is goed voor de werkgelegenheid in de Achterhoek!

Deel dit artikel:

Meer nieuws

Scroll naar boven